Zbog “pederu”, trojki i domaćice: Krivična protiv Bečića

Bečić

Pošto su Demokrate u spotovima, kako smatra LGBT Forum progres, gej populaciju uporedile s četnicima i vrijeđali ih imenom “peder”, ali i zbog ponižavanja žena koje se u reklamama pojavljuju kao domaćice, ta NVO je podnijela krivične prijave protiv stranke Alekse Bečića, saznaje Standard.

LGBT Forum Progres ih je tužio zbog tri politička spota u susret lokalnim izborima 26. novembra.

Prvi im je problematičan jer se u njemu razgovara o tome je li Aleksa ili nije “peder”, a drugi zato što dok Bečić razgovara sa domaćinom kuće dok iza njega domaćica ćuti i pere suđe. U trećem, koji govori o ženi koja je rodila trojke, Bečić njen porođaj naziva “mjerom patriotizma prema svojoj državi”, što ova NVO smatra prikazivanjem žena kao “objekata za rađanje”.

Ranije su Demokrate objasnile da ne zamjeraju nikome “koji se ne razumiju i ne prave razliku između dvije video forme, ali da im je dužnost da skrenu pažnju – spontana video izjava i spot nikako nisu isto”.

Podsjetili su da se suštinski zalažu i iskreno bore za svaki vid ravnopravnosti, pa samim tim i rodne, te da su i jedini politički subjekt koji je na drugom mjestu na poslaničkoj listi, za predstavnicu imao ženu –Zdenku Popović.

“Sa druge strane, nije naše da raspoređujemo ljude po kući naših domaćina, koji su nas ljubazno ugostili i kojima je bila čast da se spontana izjava predsjednika snimi baš u tom trenutnku u njihovom domu, niti je na nama da im uređujemo porodične odnose i vršimo podjelu poslova u njihovom domu. To niti možemo, niti bi bilo vaspitano”, kažu Demokrate.

Osim toga, dodaju da prepirka između glumaca samo “riječi DPS-a koje su oni upotrebljavali u još negativnijem kontekstu protiv Demokrata i njenih najviših funckionera, na čelu sa predsjednikom, pa se niko ne javi da osudi najmonstruozniju kampanju koja se vodi protiv predstavnika i funkcionera Demokrata”.

“Na taj način razbijena je kompletna koncepcija ove monstrouzne kriminalne organizacije, koja već duži vremenski period ne bira sredstva da zaustavi naš rast, a time i svoj krah. Dokaz za to su dvije stranice na društvenoj mreži Fejsbuk koje su „otvorili“ i uređuju osobe iz kabineta crne kutije Crne Gore, Duška Markovića”, zaključile su Demokrate.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare