Zeković pozvao Sekulovića da ne postupi po instrukciji premijera Krivokapića

Generalni sekretar Crnogorskog helsinškog odbora Aleksandar Saša Zeković pozvao je Ministra unutrašnjih poslova mr Sergeja Sekulovića da ne postupi po instrukciji predsjednika Vlade Crne Gore o nagrađivanju svih policijskih službenika koji su bili operativno angažovani na Cetinju 5. septembra 2021. godine.

Zeković smatra da je odbijanje da postupi po instrukcijama predsjednika Vlade jedini način da se zaštiti ugled policijske organizacije i kredibilitet i smisao uspostavljenih oblika demokratske kontrole i nadzora nad radom policijom.

On je podsjetio da je na desetine građana Crne Gore podnijelo ozbiljne i kvalitetno dokumentovane primjedbe i krivične prijave na postupanje policijskih službenika na Cetinju.

“Nagrađivanje policijskih službenika prije nego se završe postupci kontrole, povrede prava i zakonitosti u postupanju pokrenuti kod Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova, Etičkog odbora Uprave policije, Savjeta za građansku kontrolu rada policije, Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore i državno-tužilačke organizacije predstavlja otvorenu politizaciju policije i ograničavanje svih oblika nadzora i istraga u radu policije. Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić je vodeća prijetnja vladavini prava i obezbjeđivanju poštovanja ljudskih prava i sloboda u Crnoj Gori a ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, odbijanjem da postupi po njegovoj instrukciji, pokazaće potrebnu političku i profesionalnu odlučnost i hrabrost da zaštiti integritet crnogorske policije i nesporni javni interes da se prvo utvrde sve činjenice i završe potrebne provjere”, poručio je Zeković.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Nastavlja se dezinsekcija na području Podgorice

“Dezinsekcija koja će se danas vršiti obuhvatiće naselja: Tološi, Mareza, Vranići, Malo brdo, Momišići, Novi grad, Blok...

Adžić: Nijednom nismo demantovali Radunovića, bilo više poziva ka...

''Ono što je stav policije, ali dok se ne sprovede istraga, ne možemo...

Abazović o pisanju M portala: Prave se konstrukcije od...

"Vidjećemo šta će biti 19. avgusta, možda se pojavi još jedna inicijativa o nepovjerenju Vladi pa ćemo...

Vesni Bratić oduzet diplomatski pasoš

''Išla bih, možda, i u inozemstvo nego mi ministar (neustavni) izvanjskih poništio dipl....

Korona presjek: Preminula jedna osoba, 548 novooboljelih

Kako je saopšteno, izvršeno je 1.656 analiza.  Oporavljenih je 769,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare