Zeković pozvao Sekulovića da ne postupi po instrukciji premijera Krivokapića

Generalni sekretar Crnogorskog helsinškog odbora Aleksandar Saša Zeković pozvao je Ministra unutrašnjih poslova mr Sergeja Sekulovića da ne postupi po instrukciji predsjednika Vlade Crne Gore o nagrađivanju svih policijskih službenika koji su bili operativno angažovani na Cetinju 5. septembra 2021. godine.

Zeković smatra da je odbijanje da postupi po instrukcijama predsjednika Vlade jedini način da se zaštiti ugled policijske organizacije i kredibilitet i smisao uspostavljenih oblika demokratske kontrole i nadzora nad radom policijom.

On je podsjetio da je na desetine građana Crne Gore podnijelo ozbiljne i kvalitetno dokumentovane primjedbe i krivične prijave na postupanje policijskih službenika na Cetinju.

“Nagrađivanje policijskih službenika prije nego se završe postupci kontrole, povrede prava i zakonitosti u postupanju pokrenuti kod Odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije Ministarstva unutrašnjih poslova, Etičkog odbora Uprave policije, Savjeta za građansku kontrolu rada policije, Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore i državno-tužilačke organizacije predstavlja otvorenu politizaciju policije i ograničavanje svih oblika nadzora i istraga u radu policije. Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić je vodeća prijetnja vladavini prava i obezbjeđivanju poštovanja ljudskih prava i sloboda u Crnoj Gori a ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, odbijanjem da postupi po njegovoj instrukciji, pokazaće potrebnu političku i profesionalnu odlučnost i hrabrost da zaštiti integritet crnogorske policije i nesporni javni interes da se prvo utvrde sve činjenice i završe potrebne provjere”, poručio je Zeković.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra pretežno sunčano, do sedam stepeni

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, duvaće vjetar povremeno umjeren do jak, na udare...

MPNKS: Bratić govorila jezikom slobode, nije joj na kraj...

Kako su kazali iz MPNKS, DPS-SDP-SD večerašnjim saopštenjima želi opet da Bratić uvuče u svoje nacionalističke igre...

Krivokapić: Kako mogu braniti fotelje oni koji traže nove...

"Upravo zbog fotelja, neki planiraju saradnju sa DPS-om, dok drugi zbog istih fotelja, od samog početka ovu...

Rakočević: Nadam se da nikada više u Crnoj Gori...

“Ovo je, na našu žalost, ministarka u “najboljoj” Vladi CG u njenoj istoriji. Ali na našu sreću,...

Dizdarević: Nekontrolisani izlivi mržnje ministarke Bratić, pravi odraz stavova...

Kako je kazao, nakon skandalozne izjave Bratić može se konstatovati da su maske definitivno pale.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare