Zeković: Vlada i ministarka zdravlja da prestanu da budu ekspoziture SPC

Zbog neuspjeha Vlade Crne Gore, od danas sa nama više nije 15 sugrađana od 39 do 84 godina starosti. Za naše prilike to je stravičan broj umrlih! Žalosno je što pogoršane političke i bezbjednosne prilike ne dopuštaju da ovo bude glavna tema, kazao je Aleksandar Saša Zeković, aktivista za ljudska prava i koordinator i član savjeta Građanske inicijative '21. maj'.

“Dok se suočavamo sa novim talasom koronavirusa, ministarka zdravlja nastavlja sa šokantnom neodgovornošću. Kao da joj nije stalo do naučenih lekcija i odgovornijeg ponašanja prije nego se izgubi još jedan život. Vladini zvaničnici, među kojima direktor Doma zdravlja Podgorica i ministraka zdravlja, ponašaju se kao da su u Organizacionom odboru za svečani doček patrijarha iz Beograda a ne kao odgovorna lica javne zdravstvene politike i za zaštitu javnog zdravlja”, naveo je Zeković na Tviteru.

Kako je dodao, ministarka zdravlja odbija da zbog zaštite zdravlja građana Crne Gore hitno zahtijeva da službenici Uprave policije u skladu sa svojim ovlašćenjima preduzmu potrebne aktivnosti kako bi se spriječio organizovani dolazak u Podgoricu građana iz ostalih opština i regiona.

“Pravi je, možda i posljednji, trenutak da Vlada Crne Gore i ministarka zdravlja prestanu biti ekspoziture Srpske pravoslavne crkve kako bi Policija kroz preventivno i zakonito postupanje sankcionisala sve one koji ugrožavaju javno zdravlje i sprječila masovno okupljanje ispred Hrama u Podgorici. Kada policija primijeni preventivno i zakonito postupanje 4. septembra u Podgorici, stiču se svi uslovi, kao i kredibilitet, da istovjetno postupi i 5. septembra na Cetinju”, naveo je Zeković.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Šta svijet može očekivati u slučaju katastrofe u nuklearnoj...

“Svaki napad na nuklearne elektrane je samoubilački”, rekao je prošle sedmice generalni sekretar Ujedinjenih naroda Antonio Gutereš, te je...

Njemačka neće odgovoriti na poziv za ukidanje ruskih turističkih...

Države koje podržavaju takvu zabranu kažu da Rusi ne bi trebalo da budu u mogućnosti da idu...

Demokrate: Abazović i dalje nije svjestan da mu riječ...

Prvo, smatraju Demokrate, Abazović očito i dalje, kako kažu, nije svjestan da su mu propali koncepti obje...

Nikolić: Abazović pokušava “političkim mehanizmom“ Mandića, koji se napaja...

“Upravo taj “mehanizam” mu je omogućio da bude premijer, kako bi se Crna Gora vratila na put...

Sud u Mjanmaru osudio svrgnutu liderku zemlje za još...

U četiri slučaja korupcije o kojima je odlučeno u ponedjeljak, Su Ći je navodno zloupotrebila svoj položaj...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare