Zeković: Vlada i ministarka zdravlja da prestanu da budu ekspoziture SPC

Zbog neuspjeha Vlade Crne Gore, od danas sa nama više nije 15 sugrađana od 39 do 84 godina starosti. Za naše prilike to je stravičan broj umrlih! Žalosno je što pogoršane političke i bezbjednosne prilike ne dopuštaju da ovo bude glavna tema, kazao je Aleksandar Saša Zeković, aktivista za ljudska prava i koordinator i član savjeta Građanske inicijative '21. maj'.

“Dok se suočavamo sa novim talasom koronavirusa, ministarka zdravlja nastavlja sa šokantnom neodgovornošću. Kao da joj nije stalo do naučenih lekcija i odgovornijeg ponašanja prije nego se izgubi još jedan život. Vladini zvaničnici, među kojima direktor Doma zdravlja Podgorica i ministraka zdravlja, ponašaju se kao da su u Organizacionom odboru za svečani doček patrijarha iz Beograda a ne kao odgovorna lica javne zdravstvene politike i za zaštitu javnog zdravlja”, naveo je Zeković na Tviteru.

Kako je dodao, ministarka zdravlja odbija da zbog zaštite zdravlja građana Crne Gore hitno zahtijeva da službenici Uprave policije u skladu sa svojim ovlašćenjima preduzmu potrebne aktivnosti kako bi se spriječio organizovani dolazak u Podgoricu građana iz ostalih opština i regiona.

“Pravi je, možda i posljednji, trenutak da Vlada Crne Gore i ministarka zdravlja prestanu biti ekspoziture Srpske pravoslavne crkve kako bi Policija kroz preventivno i zakonito postupanje sankcionisala sve one koji ugrožavaju javno zdravlje i sprječila masovno okupljanje ispred Hrama u Podgorici. Kada policija primijeni preventivno i zakonito postupanje 4. septembra u Podgorici, stiču se svi uslovi, kao i kredibilitet, da istovjetno postupi i 5. septembra na Cetinju”, naveo je Zeković.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra pretežno sunčano, do sedam stepeni

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, duvaće vjetar povremeno umjeren do jak, na udare...

MPNKS: Bratić govorila jezikom slobode, nije joj na kraj...

Kako su kazali iz MPNKS, DPS-SDP-SD večerašnjim saopštenjima želi opet da Bratić uvuče u svoje nacionalističke igre...

Krivokapić: Kako mogu braniti fotelje oni koji traže nove...

"Upravo zbog fotelja, neki planiraju saradnju sa DPS-om, dok drugi zbog istih fotelja, od samog početka ovu...

Rakočević: Nadam se da nikada više u Crnoj Gori...

“Ovo je, na našu žalost, ministarka u “najboljoj” Vladi CG u njenoj istoriji. Ali na našu sreću,...

Dizdarević: Nekontrolisani izlivi mržnje ministarke Bratić, pravi odraz stavova...

Kako je kazao, nakon skandalozne izjave Bratić može se konstatovati da su maske definitivno pale.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare