Ženski klub Skupštine o ubistvu u Tuzima: Hitno ispitati odgovornost policijskih službenika

Ženski klub Skupštine Crne Gore najoštrije osuđuje događaj u Karabuškom polju, gdje je ugašen jedan mladi život. Ovaj događaj je samo ogolilo sve učestalije, vrlo nemarno postupanje državnih organa kada je u pitanju nasilje u porodici, a koje nerijetko za ishod ima ubistvo žrtve nažalost uglavnom mladih žena, poručuje se u saopštenju koje potpisuju kopredsjedavajuća Kluba i potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak i poslanica Vesna Pavićević.

” Ovaj događaj je alarm za sve institucije sistema centar za socijalni rad, policiju, a i tužilaštvo i sudstvo koje ne pokazuju dovoljno volje da se adekvatno, pravovremeno i efikasno obračunaju sa nasilnicima i preduprijede tragučne događaje. U ovom slučaju se radilo o povratniku, koji je upućivao prijetnje na koje je žrtva upozoravala nadležne organe, ali nažalost institucije sistema su zakazale…Dokle više… “,navodi se u saopštenju.

Ističu da su vrijeme korone, zaključavanje, gubici radnih mjesta, siromaštvo samo katalizatorii nasilja u porodici i zato institucije sistema moraju da pokažu snagu, da zaštite žene i djecu, koje su najčešće žrtve nasilaja a ne da dozvole nasilnicama, povratnicima da se slobodno kreću i sprovede svoje monstruozne naume.

” Tražimo da se pod hitno ispita odgovornost policijskih službenika koji su postupali po prijavama u ovom slučaja i svih onih u tužilaštvu koji su dozvolili da se uprkos vapajima i upozorenjima žrtve desi ovakav zločin koji je očigledno mogao biti preveniran. Iskazujemo zabrinutst i pitamo se koliko još treba žrtava da bi nadležni organi počeli da rade svoj posao”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD: Kukavički pokušaji zastrašivanja i napada na Crnogorce neće...

Pod parolom pomirenja, oni koji su, umjesto Crne Gore, vjerni nekoj drugoj državi, u panici od sasvim...

(VIDEO) Četvorica maskiranih muškaraca palicama napali mladića sa crnogorskom...

Kako se na videu zabilježenom u Urgentnom centru čuje, očevidac napada je policiji ispričao da su mladića,...

Sjutra oblačno, povremeno kiša

Vjetar mjestimično umjeren do jak, uglavnom jugozapadni, u popodnevnim satima će oslabiti. Jutarnja temperatura...

Sekulić: Milatović pokazao elementarno nepoznavanje ekonomije, ne zna da...

Tako se, po njegovim riječima, minimalna potrošačka korpa od decembra 2020. povećala sa 641euro na 800 eura...

Bošković: U nedjelju svi za broj 1, zbog Crne...

“Čast i zadovoljstvo je biti dio ove veličanstvene i posebno emotivne, građanske, evropske i pobjedničke konvencije. U...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare