Abazović i Đurović sa ministrom turizma Saudijske Arabije: Uspostaviti još snažnije privredne odnose između dvije države

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović i ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović ugostili su danas u Vili Gorica ministra turizma Kraljevine Saudijske Arabije i predsjedavajućeg Saudijskog fonda za razvoj Ahmed Bin Akil el Hatiba.

„Za Crnu Goru je jako važno da uspostavi odlične odnose sa Saudijskom Arabijom. Ukidanje viza za Vaše građane dobra je polazna osnova za početak intenzivnije komunikacije između dvije države. Ovo je tek početak saradnje dvije prijateljske države“, istakao je predsjednik Vlade Crne Gore Abazović.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović upoznao je goste sa privrednim i prirodnim potencijalima naše države, naglašavajući želju Vlade Crne Gore da uspostavi još snažnije privredne odnose između dvije države.

Ministar turizma Kraljevine Saudijske Arabije Ahmed Bin Akil el Hatiba istakao je da njegova država želi da uspostavi dugoročne i stabilne odnose sa Crnom Gorom i naglasio želju da dva ministarstva rade na zajedničkim projektima i strategijama poboljšanja odnosa u oblasti turizma.

Sagovornici su se saglasili da Crna Gora raspolaže izvanrednim i neiskorišćenim prirodnim potencijalima. Oni su razmijenili mišljenja o daljem unapređenju ekonomskih veza, prije svega u oblasti turizma i infrastrukture, navodi se u saopštenju Vlade.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Ministar Đurović pomiješao SAD i Liberiju!

I uz sav napor da javnost ubijedi da su i njegova razmišljanja prozapadno orjentisana, brzi prsti ili...

Đukanović: Ako su nam isti ciljevi, brzo ćemo do...

Gostujući u emisiji “Argumenti”, na TVCG, Đukanović je komentarisao i izbor sudija Ustavnog suda i poručio da...

Vujović: U Vučićevoj Srbiji Vulin je normalnost

Mainstream. Zajedno sa Šešeljom i Rakovićem. U Crnoj Gori planiraju isto - napisao je Vujović u objavi...

Proslava u Beranama bespotrebna provokacija

Sagovornici Gradske RTV napominju da iza svega stoji susjedna Srbija koja veoma često manipuliše nacionalnim osjećanjima određenog...

Nikolić: Društvo koje pretenduje da bude demokratsko ne smije...

“Zato je zadatak svake odgovorne države, da prijetnje istraži i nasilnike privede pravdi”, objavio je Nikolić na...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare