Bogat zabavni program i crnogorski specijaliteti oduševili posjetioce u Beču: Ove godine dolazimo u Crnu Goru

Turistička ponuda Crne Gore, koju je predstavila Nacionalna turistička organizacija (NTO CG) u saradnji sa subjektima iz djelokruga turizma, praćena bogatim kulturnim i muzičkim programom, izazvala je veliko oduševljenje posjetilaca na sajmu turizma ''Ferien Messe 2023.''.

Direktorica NTO CG dr Ana Tripković Marković ističe da je veliko zadovoljstvo predstavljati destinaciju na sajmu turizma u Beču, imajući u vidu da se radi o tržištu koje je od izuzetnog značaja za Crnu Goru.

“Tokom čitave godine povezuju nas dvije avio kompanije Austrian Airlines i Wizz Air, te je potrebno iskoristiti ovu dobru saobraćajnu dostupnost sa Austrijom. U prethodnoj godini imali smo duplo veći broj dolazaka sa tržišta Austrije u odnosu na 2021. godinu, što nas ohrabruje da je to trend u kojem trebamo nastaviti da se krećemo. NTO CG je odlučila da ove godine sadržajno obogati program. Pripremili smo program atraktivnih manifestacija za posjetioce, koktel na našem štandu, a ugostićemo i veliki broj medija i turoperatora iz Austrije sa kojima planiramo da nastavimo saradnju. Raduje nas što je na sajmu prisutan veliki broj participanata iz privrede, lokalnih turističkih organizacija i javnih ustanova. Smatram da svi zajedno možemo da ostvarimo značajan pomak na ovom tržištu”, poručila je Tripković Marković.

Posjetioci su se, naovdi se, tokom sajma informisali o cjelokupnoj turističkoj ponudi Crne Gore, ali i uživali u degustaciji cnogorskih specijaliteta i vina. Atmosferu u Beču upotpunili su zvuci Gradske muzike Budva i nastup kulturno umjetničkog društva “Njegoš”.

“Imao sam priliku da ostanem dvije nedelje u Podgorici i zaista mi se svidjelo. Opet ću doći u Crnu Goru, ali ovog puta ću istraživati obalu. Zato stojim ovdje za vašim štandom kako bih dobio što više informacija”, kazao je jedan od posjetilaca crnogorskog štanda.

Brojni posjetioci, dodaju iz NTO, su već imali priliku da borave u našoj zemlji, te poručuju da će Crnu Goru ponovo sa zadovoljstvom posjetiti.

“Prije par godina sam zahvaljujući poslovnom putu imao priliku da posjetim Crnu Goru. Bilo nas je preko 200 zaposlenih i zaista nas je oduševio luksuz u samom hotelu, kao i čistoća plaža. Planiram da ove godine sa svojom suprugom posjetim crnogorsko primorje i manastir Ostrog”, riječi su jednog od posjetioca.

Predstavnici najuticajnijih medija Austrije: “Die PRESSE”, “Der Standard”, “Kronen Zeitung”, “Connoisseur Circle&Kurier”, “Berg Welten”, “Pro7” i “SAT1 Austrija”, su posjetili crnogorski stand u cilju buduće saradnje, te imali priliku da učestvuju u nagradnoj igri koju je organizovala NTO CG.

Tom prilikom je novinarka magazina “OOOM”, Kristina Capela Kindel (Christina Zappella-Kindel) osvojila sedmodnevni boravak u Budvi.

“Još prije 10 godina sam razmišljala da posjetim Crnu Goru, i zadovljstvo mi je što ću ove godine imati prilike za to. Ono što je veoma specifično, a što primjećujem sada, jeste da Crna Gora posjeduje mnogo ljepote i netaknute prirode”, kazala je dobitnica nagrade.

U sklopu sajma, NTO CG je sprovela i uputnik na osnovu kojeg će se prepoznati koje su želje i planovi turista iz Austrije koji žele posjetiti Crnu Goru.

Tijana Kotarac ispred TO Budve poručuje da su veoma zadovoljni učešćem na sajmu i već prvog dana interesovanje je bilo veliko.

“Austrijanci ne vole da dolaze u jeku sezone, izbjegavaju gužve i zato su njihove posjete u periodu pred ili post sezone. Obožavaju boravak u prirodi, pa smo se trudili da im predstavimo našu ponudu koja obuhvata pješačke staze, ruralni dio i još mnogo toga. Očekujemo da će Budva ove godine postići jedan maksimum u organizaciji događaja koji će privući veliki broj turista”, kazala je Kotarac.

Posjetioci su, ističu iz NTO, bili zainteresovani i za ponudu aktivnog odmora, te su upoznati sa prirodnim i kulturnim bogatstvima, nacionalnim parkovima i brojnim mogućnostima za aktivan odmor u prirodi.

Direktor Nacionalnih parkova Crne Gore, Vladimir Martinović, kazao je da prirodne ljepote nacionalnih parkova, bogatstvo i raznovrsnost biodiverziteta na najljepši mogući način promovišu ljepotu naše zemlje.

“Nacionalni parkovi nude raznovrsnu turističku ponudu. Pored pješačkih staza, tu je mogućnost raftinga i splavarenja najdubljim kanjonom u Evropi, vožnja biciklom kroz nestvarno lijepe predjele, šetnja jednom od poslednjih prašuma u Evropi, kajakarenje i krstarenje Skadarskim jezerom i još mnogo toga”, poručio je Martinović.

Maja Vukićević ispred HG Montenegro Stars ističe da je njemačko govorno područje izuzetno važno za ovu hotelsku grupaciju.

“Tu ne mislim samo na Njemačku i Austriju, već i na Švajcarsku. Moramo raditi na tome da otvaramo i razvijamo nova tržišta, a za sada nam to dobro ide kada je u pitanju zapadnoevropsko tržište. Zato smo prisutni na ovakvim događajima, da kao jedan od najznačajnijih privrednih subjekata, svojom snagom damo na značaju destinaciji”, kazala je Vukićević.

Iz NTO CG navode „Ferien Messe 2023.“ je vodeći sajam turizma na austrijskom tržištu, koji svake godine posjeti veliki broj medijskih kuća i preko 150.000 posjetilaca.

“Sajam je ove godine okupio više od 800 izlagača iz više od 70 različitih zemalja”, dodaju.

Turističku ponudu Crne Gore, kako je navedeno, predstavili su i strateški partner NTO CG – turistička agencija Gold Travel, lokalne turističke organizacije Ulcinja, Kotora, Podgorice, Bara i Budve, Nacionalni parkovi Crne Gore, hotel Kalamper&Spa, hotelska grupacija Montenegro Stars i turistička agencija Trip&Travel Montenegro DMC.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

STANDARD SAZNAJE: Uprava policije planira novčano da nagradi policajce...

Kako portal Standard nezvanino saznaje na predlog direktora Uprave policije a, a odlukom ministra Filipa Adžića formiran...

Naredne sedmice početak kampanje Poreski karavan

Tribine će se organizovati po određenom rasporedu i to za obveznike iz Bara i Ulcinja u utorak...

Hrvatska: Eksplozija u blizini tržnog centra u Rijeci, pronađene...

Neposredno prije pomenutog događaja, oko ponoći, policijski službenici Primorsko-goranske policijske uprave zatekli su ispred tržnog centra na...

Tmušić: Jedino na temeljima istinske socijaldemokratije možemo sačuvati svaki...

Kako je saopšteno iz SDP-a, Tmušić je na predstojećim izborima 11. juna pružio podršku listi “SDP –...

Saobraćajna nezgoda u Nikšiću, jedna osoba teško povrijeđena

Osoba sa težim tjelesnim povredama, tačnije sa serijskim lomom rebra i lomom karlične kosti upućena je u...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare