Izvor:Pobjeda

Carević gradi servis za teretnjake i auta sa pumpom

Kotorska kompanija Carinvest, vlasništvo predsjednika budvanske opštine Marka Bata Carevića, gradiće u Grblju dva poslovno-komercijalna objekta ukupne bruto površine 6.772 metra kvadratna. Na idejno rješenje ovih objekta saglasnost je dao glavni državni arhitekta Dragan Vuković.

Izvršni direktor i ovlašćeni zastupnik kotorske kompanije je Milan Carević, a objekte je projektovalo podgorički Studio grad, čiji osnivači su Đorđe Gregović i Veljko Radulović.

Ova dva poslovna objekta se planiraju na lokaciji, koju čine urbanistička parcela 145 i dio UP 148, blok 7 u okviru LSL (lokalna studija lokacije) Grbalj i katastarske opštine Glavati. Ukupna površina lokacije je 8.371 kvadrat, a na lokaciji su dva privredna objekta, koja planiraju ukloniti.

U tehničkom opisu se navodi da će, nakon rekonstrukcije magistralnog puta M-2 Herceg Novi – Tivat – Budva, odnosno dionice od aerodroma Tivat do Jaza ovi poslovni objekti buti u neposrednoj blizini velikog kružnog toka.

Objekti su organizovani u jednu funkcionalnu i urbanističku cjelinu, a predviđena je izgradnja u dvije faze – svaki objekat posebno.

Prvi poslovni objekat će biti u zaleđu lokacije, a njegova bruto nadzemna površina biće 1.420 kvadrata. Imaće podrum, prizemlje i dva sprata, a namijenjen je servisiranju teretnih vozila sa pripadajućim poslovno administrativnim i skladišnim prostorima i prilaznim platoom sa parkingom za individualna putnička vozila i autobuse. Imaće parking i pješačko-kolski priključak na manipulativnu kolsku površinu parcele.

Drugi objekat će se nalaziti u frontalnom dijelu lokacije, nadzemne bruto površine od 5.352 kvadrata, a takođe će imati podrum, prizemlje i dva sprata, prateći parking i pješačko-kolski priključak sa magistralnog pravca M-2. Ovaj objekat će biti koncipiran kao multifunkcionalni sklop u kome će biti organizovana podzona za praonicu vozila, servisiranje i tehnološka linija za obavljanje tehničkog pregleda vozila.

U trećini osnove prizemlja planirana je benzinska pumpa sa restoranom i kuhinjskim blokom. Na spratovima ovog objekta biće organizovan prostor prevashodno namijenjen komercijalnoj djelatnosti uz mogućnost reorganizacije u komplementarnu poslovno administrativnu namjenu.

Ispod ovog objekta će biti podzemna garaža ukupne neto površine 3.866 kvadrata i 84 parking mjesta.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

SZO: Putovanja su sada relativno bezbjedna

Vrhunski stručnjak za vanredne situacije Majk Rajan takođe je rekao da bi testovi za korona virus trebalo...

U Fransuskoj više od 49.000 novozaraženih

Broj novozaraženih veći je za 2.000 nego juče, ali manje za 3.000 nego u nedjelju kada je...

(VIDEO) Uništen raketni sistem koji je sijao smrt u...

"Bayraktar TB2 SİHA" naoružan bespilotnim avionima uništio je sistem "Smerch MBRL" koji pripada armenskim snagama.

BEOGRAD: Građani palili svijeće kod Hrama Svetog Save za...

U maloj crkvi kod Hrama Svetog Save vjernici su danas palili svijeće za mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji...

REKORD: U svijetu više od pola miliona oboljelih za...

Od toga je oko polovina novozaraženih, 258.628 u Evropi. U Sjevernoj i Južnoj Americi registrovano je 152.211...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare