Crna Gora će biti atraktivna destinacija za turiste iz Saudijske Arabije

Crna Gora će biti atraktivna destinacija za turiste iz Saudijske Arabije, poručeno je nakon susreta regionalnog menadžera avio kompanije Flynas Mehmed Kursad Caymaza sa saradnicima i direktorice Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG) Ane Tripković Marković uoči otvaranja aviolinije Rijad – Podgorica.

“Privremenim uspostavljanjem vizne liberalizacije za državljane Saudijske Arabije tokom ljetne turističke sezone  omogućeno je otvaranje Crne Gore za turističko tržište Saudijske Arabije, te će  niskobudžetna saudijska avio-kompanija Flynas saobraćati na relaciji Rijad-Podgorica svakog četvrtka od 28. jula do septembra tekuće godine”, saopšteno je iz NTO-a.

Tripković Marković je iskazala zadovoljstvo povodom pokretanja direktnih letova iz Saudijske Arabije.

“Istakla je da to tržište ima veliki potencijal za Crnu Goru, te da očekuje da će se sledeće godine generisati veći turistički promet sa ovog tržišta. U tom kontekstu je da NTO CG planira razne promotivne aktivnosti na ovom tržištu”, navodi se u saopštenju.

Caymaz je ukazao da postoji veliko interesovanje turista Saudijske Arabije kada su u pitanju destinacije poput Crne Gore.

“Napomenuo je da turisti iz Saudijske Arabije imaju odlično iskustvo sa zemljama Balkana i da su u fokusu njihovog interesovanja prirodne ljepote i netaknuta priroda. U skladu sa njihovim preferencijama vjeruje da će Crna Gora biti zanimljiva destinacija za odmor, te da će jednako biti zainteresovani za sjever i primorje. Iskazao je nadu za ranijim pokretanjem novih avio linija početkom sljedeće sezone”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

UNDP pokreće dijalog o rodnoj ravnopravnosti u crnogorskom društvu

Kako navode u saopštenju UNDP-a, napredak koji je ostvaren ka postizanju rodne ravnopravnosti u posljednjih četvrt vijeka,...

Milatović: Naložiću preispitivanje postavljanja posebne trake na Bulevaru Svetog...

On je najavio da će naložiti da se taj model preispita. “Upravo iz tih...

Pogledajte kada su polasci iz crnogorskih gradova na sjutrašnji...

Iz Pokreta “Ima nas” prethodno su saopštili da je sjutrašnji protest “prilika je da građani iskažu svoje...

Dačić: Nema datuma za postizanje sporazuma sa Prištinom

Kurti je rekao da je u dogovoru Beograda i Prištine pod okriljem EU, kojim je smirena najnovija...

Ako bude snijega biće i gostiju

Lokalne turističke organizacije organizuju manifestacije koje uvijek privuku određeni broj posjetilaca. Posjeta

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare