Crna Gora dobila spor protiv Letonaca u postupku prodaje akcija Marine Bar

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva saopštilo je da je arbitražni postupak, pokrenut zbog jednostranog raskida Ugovora o prodaji akcija AD “Marina” Bar, okončan u korist Vlade Crne Gore.

Nakon prijema Obavještenja o jednostranom raskidu Ugovora, jedna od članica Konzorcijuma sa kojim je bio zaključen Ugovor odnosno koji je postao vlasnik većinskog paketa akcija, SIA Multikapitals, pokrenula je arbitražni postupak protiv Države i IRF-a, Fonda PiO i ZZZCG.

Kako dodaju iz Ministarstva, ulaganje truda u periodu nakon pokretanja arbitraže i uspješno osporavanje argumenata tužiocu, rezultiralo je okončanjem spora u korist Države.

“Jednostranim raskidom Ugovora sa investitorom koji nije izvršavao obaveze u skladu sa Ugovorom o prodaji akcija, a potom i uspješnim okončanjem arbitražnog postupka u korist Države, Država je pokazala odgovoran odnos prema imovini čiji je većinski vlasnik i stvorila pretpostavke da u perspektivi kroz nove investicije valorizuje i potencijale Marine Bar”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva podsjećaju da su vlasnici većinskog paketa akcija AD “Marina” Bar-Vlada Crne Gore, Investiciono-razvojni fond Crne Gore, Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore i Zavod za zapošljavanje Crne Gore, krajem 2013. godine jednostrano raskinuli Ugovor o prodaji akcija, zaključen sa Konzorcijumom iz Letonije, između ostalog, zbog neispunjenja ugovorne obaveze od strane kupca – realizacije Investicionog programa.

 

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Advokat porodice Zvicer negirao navode da je vođa kavačkog...

"Demantujem kao advokat porodice da je Radivoje Zvicer ubijen i ranjen. Porodica je videla natpise u medijima...

Opština Bar: Starobarski bedemi i objekti u Starom Baru po...

Zahvaljujući projektnim aktivnostima osvjetljen je sjeverni i jugozapadni bedem u dužini od 266m, Centar za posjetioce (Carinarnica),...

U Iranu uhapšeno devetoro stranaca u vezi sa demonstracijama...

U saopštenju koje je prenjela državna novinska agencija Irna, ministarstvo tvrdi da su među uhapšenima državljani Njemačke,...

Panamski istražitelji provjeravaju da li je u antentatu ubijen...

Prema nezvaničnim informacijama Standarda u toku je vještačenje i utvrđivanje indentiteta, a crnogorska Uprava policije čeka zvanične...

Čile: Urušila se tribina puna navijača (VIDEO)

Prema navodima medija više od deset osoba je povrijeđeno, srećom niko nije u životnoj opasnosti, a akcija...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare