Damjanoviću ubrzo ističe status, očekuje produženje mandata i imenovanje 10 pomoćnika

Vršilac dužnosti direktora Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović je kazao da ne vidi razlog da mu Vlada ne produži mandat na toj poziciji. Njemu 21.oktobra ističe po zakonu polugodišnji status vršioca dužnosti direktora.

“Vlada će o tome odlučiti, a ne vodim razlog da se mandat ne produži. Ja ću se naravno kao i do sada ozbiljno posveti radu, posebno u naplati prihoda i suzbijanju nelegalnog šverca cigareta. Rezultati će biti bolji kao i borba sa organizovanim kriminalom”, rekao je Damjanović gostujući u emisiji Okvir na RTCG.

On je istakao da očekuje podršku ministra finansija Milojka Spajića i cijele Vlade i naglasio je da je i u dosadašnjem radu imao podršku međunarodne zajednice.

“Posebno bih ukazao na problem koji imam, a to je da radim bez 10 pomoćnika. Ja sam svoje predloge uputio čim su se zakonski uslovi stekli, a to je čim je Vlada usvojila sistematizaciju”, rekao je Damjanović, dodajući da očekuje i ta imenovanja.

Damjanović je kazao da mu to što nema pomoćnike otežava posao jer on sam koordinira radom bivše tri uprave – poreske, carina i igara na sreću.

Rad UPC obilježila je od imenovanja Damjanovića rekordna naplata prihoda, suzbijanje sivog tržišta cigareta i rekordna zapljena 1.5 tona kokaina.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Novi trend: Bikini na snijegu

Kortni Kardašijan je među prvim javnim ličnostima koja...

UPCG: Muzičari će uskoro moći da nastupaju u lokalima

''Ugostiteljima će uskoro biti dozvoljeno da angažuju muzičare. Čekamo'', navedeno je na Fejsbuk stranici UPCG.

Tom Henks je “Čovjek po imenu Uve”

Američki rimejk švedskog filma "Čovjek po imenu Uve" iz 2015. godine biće povjeren reditelju Marku Forsteru ("World...

PO POTJERNICI PODGORIČKOG INTERPOLA: Ilija Milanović uhapšen u Atini,...

''Za I.M. je raspisana međunarodna potjernica NCB INTERPOL-a Podgorica zbog obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se...

Spajić najavio prisustvo protestu u Pljevljima: Odović i ja...

“Sjutra u 18 sati Janko Odović i ja prošetaćemo čaršijom sa našim sugrađanima...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare