Đurović: Turisti iz Srbije su dobrodošli u Crnu Goru

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović sastao se danas sa ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije, Tatjanom Matić. Tokom sastanka razgovarali su o mogućnostima unaprijeđenja saradnje u oblasti ekonomije i turizma.

„Cilj ove posete je da pošaljemo poruku da naši odnosi treba da se podignu na viši nivo. Pored toga što želimo da osvajamo nova tržišta, želimo i da njegujemo postojeća. Ne smijemo zaboraviti da je region ključan u broju turista, zbog toga sam danas ove cijeneći broj turista iz Srbije koji posjećuju Crnu Goru svake godine i nadam se da se vraćaju sa lijepim utiscima. Poručujem svim građanima i građankama Srbije da su dobrodošli i ove sezone u Crnu Goru”, poručio je Đurović.

Ministarka Matić kazala je da je tržište Crne Gore prioritetno emitivno turističko tržište za Republiku Srbiju i da su se turisti iz Crne Gore u prva tri mjeseca ove godine našli na šestom mestu prema broju dolazaka u Republiku Srbiju.

Ministri su izrazili uverenje da će se uz zajednički rad u okviru novoformirane radne grupe za promociju u oblasti turizma Republike Srbije i Crne Gore, postići značajni rezultati u obje države.

Tokom sastanka razgovarano je i snabdijevanju osnovnim životnim namirnicama i Inicijativi “Otvoreni Balkna”.

Ministar Đurovć kazao je da Vlada želi da obezbijedi našim građanima sigurnost u snabdijevanju osnovnim životnim namirnicama i izrazio uvjerenje da će u narednom periodu crnogorski uvoznici i trgovački lanci znati koje su to količine osnovnih životnih namirnica na koje mogu da računaju.

Govoreći o Inicijativi “Otvoreni Balkan”, ministar Đurović podsjetio je da će Premijer Dritan Abazović prisustvovati Samitu u Ohridu. “To je jedna velika šansa da se on lično uvjeri koji su to benefiti koje sa sobom donosi Otvoreni Balkan i procijeni da li Crne Gora treba da bude dio toga projekta ili ne. U svakom slučaju vrijeme je pred nama, vjerujem da je to jedan u nizu oblika saradnje koji će podići odnose naše dvije zemlje na viši nivo”, zaključio je Đurović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Uprava policije demantuje: Nije izdato naređenje o pripravnosti i...

- Navodi iz predmetne objave su netačni i niko od rukovodilaca Uprave policije nije dao bilo kakvo...

Eraković optužio IJZ i MZ za katastrofalne procente vakcinacije...

Ovaj rezultat je ocijenio katastrofalnim i kazao da je ova stopa vakcinacije vraćanje u srednji vijek. Konstatovao...

Spašeni turisti, satima zaglavljeni u stijeni u Vusanju

“Evakuacija sa nepristupačnog terena trajala je gotovo sedam sati”, saopštili su iz GSS-a.  . Oni...

Ukrajinski zvaničnik: Rusija granatirala Hmeljnicki, poginula jedna osoba; Kirilenko...

Prije nekoliko sati iznad tog područja ispaljene su četiri rakete, a snage protiv...

ISPORUKA STRUJE ZA ŽELJEZARU: Daka Davidović čeka EPCG do...

Očekuje da bi do petka, kada je zakazan novi sastanak radnika Željezare u vezi sudbine ove fabrike,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare