test

ĐUROVIĆEV RESOR ZA STANDARD: Nijesmo upoznati sa dogovorom Abazovića i Kastratija, ali treba dati koncesiju nad Aerodromima CG

N. Pajović

04/08/2022

09:59

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović nije upoznat sa informacijama o bilo kakvom neformalnom dogovoru o davanju u koncesiju Aerodroma niti je išta slično moguće mimo zakonom propisanih procedura, odgovoreno je Standardu, nakon što je objavljen tekst o planiranim šemama biznisa Dritana Abazovića sa albasnkim biznismenom Šefketom Kastratijem.

Đurović u odgovorima podsjeća da je još u julu 2019. godine Vlada premijera Duška Markovića usvojila Koncesioni akt za Aerodrome i da su četiri kompanije ispunile pretkvalifikacione kriterijume Incheon International Airport Corparation, GMR Airports Limited, Groupe ADP consorcium i Corporacion America Airports A.S.

Đurović je u ranijim izjavama podsjetio da država treba da se odredi po pitanju započetog procesa, odluči šta želi sa aerodromima, da odgovor ponuđačima koji su pokazali interesovanje i da je on lično za to da se vazdušne luke daju u koncesiju imajući u vidu njihove ograničene kapacitete. 

Đurović se međutim nije odgovorio na dio teksta koji se tiče navodnog dogovora oko otvaranja Kastratijevih benzinskih pumpi u Crnu Goru i uvoza nafte. Naime, navodno je Abazović obećao kontakt Kastratiju sa Đurovićem koji bi trebao da olakša albanskom biznismenu uvoz nafte u Crnu Goru.

Izvor (naslovna fotografija):

Goran Đurović (skrinšot/TVCG)

Ostavite komentar

Komentari (5)

JovoZ

04 Aug. at 15:09

Pa, u čemu se razlikujete u stavovima od vlade Duška Markovića?

Majs

04 Aug. at 11:26

Kako ces biti upoznat kad ti sef sve tajno radi

Anon

04 Aug. at 11:02

Abazović ne da je zajahao nas, Crnogorce, nego i vas URA-še koji mu dajete legitimitet. Pitanje je koliko strpljenja i vi imate. Baš me interesuje koliko dugo ćete da trpite samar na leđima.

Vlado Moračanin

04 Aug. at 10:53

Tačno mu po izgledu i pogledu vidiš da je uvučen u nešto od čega ni on ne može da se oslobodi. Zaglibio je duboko

Miro

04 Aug. at 12:21

Đuroviću što god kažeš ništa ti se ne vjeruje. Što god činiš ,dok si sa Abazovićem ,činiš protiv CG.