Dogovorena intenzivnija saradnja u oblasti turizma između Crne Gore i Azerbejdžana

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Ana Tripković Marković sa saradnicima održala je sastanak sa predstavnicima Udruženja turističkih agencija Azerbejdžana u cilju uspostavljanja efikasnog okvira saradnje u turizmu između Crne Gore i Azerbejdžana.

Kako je saopšteno iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG), imajući u vidu potencijal za razvoj turizma, te presudan doprinos turističkih odnosa u obije zemlje, organizovan je sastanak kojem su, pored predstavnika NTO CG i Udruženja turističkih agencija Azerbejdžana, prisustvovali predstavnici Kulturno-ekonomskog centra Azerbejdžana, Privredne komore Crne Gore, Udruženja hotelijera, kao i predstavnik turističke agencije Adriatic Concierge Montenegro.

“Na sastanku je dogovoreno uspostavljanje saradnje između NTO CG i Udruženja turističkih agencija Azerbejdžana, te se razmatra i potpisivanja memoranduma . Takođe, dogovoreni su naredni koraci u saradnji, kao što je organizacija studijskih grupa medija i influensera, kao i druge promotivne aktivnosti koje će podići vizibilnost destinacije na ovom tržištu. Tokom sastanka pomenuto je i potpisivanje memoranduma između asocijacije hotela Crne Gore i Azerbejdžana, kao i online uključivanje azerbejdžanske turističke privrede tokom sljedeće sjednice Odbora za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Crne Gore”, naveli su u saopštenju.

Foto: NTO
Foto: NTO

Na sastanku je pomenuto da će tokom ljetnje turističke sezone 2022. godine azerbejdžanska nacionalna avio kompanija Azerbaijan Airlines imati direktne čarter letove na relaciji Tivat-Baku.

“Udruženje turističkih agencija Azerbejdžana je osnovano 2019. godine s ciljem unapređenja saradnje između turističkih agencija u Azerbejdžanu, saradnje privatnog i javnog sektora, dostupnosti turističkih informacija, izrgadnje kapaciteta i upravljanja kvalitetom turističkih usluga. Trenutno broji 113 članova, predstavnika kvalifikovanih i sertifikovanih turističkih agencija u Azerbejdžanu, sa stalnom tendencijom rasta broja članova. Udruženje je partner je sa Državnom agencijom za turizam, Turističkim biroom Azerbejdžana, Udruženjem turskih turističkih agecnija (TURSAB), kompanijom Turkish Airlines, Buta Airways i drugima, a od skoro i pridruženi član Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija”, ističu iz NTO.

Sastanku su pored direktorice NTO CG Ane Tripković Marković, prisustvovali predsjednik Udruženja turističkih agencija Azerbejdžana Rufat Hajiyev, zamjenik predsjednika Upravnog odbora Udruženja turističkih agencija Shanin Gurbanov, direktor Kulturno-ekonomskog centra Azerbejdžana-Crna Gore Seyran Mirzazada, predstavnik turističke agencije članice Udruženja Pasha travel Isgandar Aliyev, predsjednik Odbora za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Crne Gore Ranko Jovović, potpredsjednik Odbora za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Crne Gore Luka Bulatović, predsjednik Udruženje hotelijera Crne Gore Nikola Pejović, potpredsjednica Udruženja hotelijera Crne Gore Zorica Kovačević, saradnik za strateško planiranje u NTO CG Vuk Đukić i direktor Adiratic Concierge Montenegro Ognjen Sekulović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Šuković koordinator svih aktivnosti u borbi protiv kriminala?

Odluka je donijeta jer se smatra da je Šuković jedan od najzaslužnijih za dosadašnje rezultate u borbi...

IZA KULISA: Milatović obećao liderima DF-a da će ,,lobirati...

Više izbora Pobjede saopštilo je da je Milatović, čiji pokret otvoreno najavljuje da očekuje poziciju premijera, takvo...

Za nešto više od godinu 675 prijema u crnogorsko...

Sredinom februara prošle godine u Službenom listu objavljena je Odluka o izmijenjenim kriterijumima za utvrđivanje osnova za...

Detalji optužnice: Boljeviću prijetili ubistvom na Ćemovskom polju

Okrivljenim policajima stavlja se zvanično na teret da su u maju 2020. godine teškim nasiljem pokušali da...

Novović ti sudi, Novović te tuži?

Ta okolnost moguće ne bi imala toliku težinu i dala bi se pravdati time da sudiji Novoviću...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare