Dok DF kritikuje izgradnju auto-puta, Carević na njemu dobija poslove

Kineska kompanija CRBC dala je posao na rekonstrukciji puta Bioče Mateševo preko Lijeve Rijeke kompaniji Carinvest, koja je u vlasništvu funkcionera Demokratskog fronta i budućeg predsjednika Opštine Budva Marka Bata Carevića, saznaju Dnevne novine.

Kineska kompanija CCCC, odnosno njena ćeka firma CRBC koju podržava Eksim banka, gradi 41 kilometar auto-puta Bar-Boljare, trasu Podgorica-Mateševo.

CRBC je preuzela obavezu sanacije ovog puta jer ga je oštetila prevozeći građevinske mašine i materijal za izgradnju auto-puta. Kompanija Carinvest je, prema saznanjima Dnevnih novina, dobila na osnovu svojih referenci i kvalitetne ponude, tako da niko ne dovodi u pitanje da li će posao obaviti na pravi način.

Put od Bioča preko Lijeve Rijeke do Mateševa je u očajnom stanju i od otvaranja 1904. godine do danas ulaganja su bila minimalna. Put u stanju kakvom je, nije bezbjedan za saobraćaj, prekriven je brojnim rupama, na pojedinim mjestima ni nema asfalta, urušavaju se potporni zidovi, zbog čega su česte saobraćajne nezgode. Na to je često podsjećao i funkcioner Demokratskog fronta Zoran Lakušić koji je kritikovao vlast zbog lošeg odnosa prema ovoj dionici i žiteljima mjesta iz Bratonožića i Lijeve Rijeke.

U skupštinskoj raspravi o auto-putu poslanici Demokratskog fronta oštro su kritikovali vlast zbog njegove izgradnje.

Kompanija Carinvest ima zadatak da u potpunosti rekosntruiše ovu dionicu kakio bi mještanima ovih krajeva obezbijedili bezbjedan dolazak do svojih kuća. Ovaj put inače koristi veliki broj stanovnika i turista u ljetnjem periodu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Komnenović: Trajektnu liniju da preuzmu Opštine Tivat i Herceg...

Nakon što je aktuelizovana priča o stavljanju van snage zaključak Vlade iz 2019. kojim je “Pomorskom saobraćaju”...

Nikolić: Evropa sad da pokaže principijelnost i ne formira...

“Pa ipak, da podsjetimo na određene činjenice. Zahvaljujući glasovima birača Demokratskog fronta Spajić i Milatović su uopšte...

Letovi sa tivatskog preusmjereni na podgorički aerodrom zbog jakog...

U pitanju su četiri leta, tri za Beograd i jedan za Istanbul. Takođe i...

Nikolić: Raduje interesovanje američkih kongresmena za dinamiku unutrašnjih političkih...

“Raduje interesovanje američkih kongresmena za dinamiku unutrašnjih političkih procesa, posebno u kontekstu rasprostranjenog ruskog uticaja u regionu...

U Iranu pomilovane desetine hiljada zatvorenika

„Pomilovani su zatvorenici koji nisu optuženi za špijunažu u korist stranih agencija, direktne kontakte sa stranim agentima,...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare