Izvor:Pobjeda

Građani od danas podnose zahtjeve bankama za program Hiljadu plus

Građani od danas do 3. decembra mogu CKB, Erste, Lovćen, NLB i Podgoričkoj banci dostavljati zahtjeve za kredite u okviru Hiljadu plus programa nabavke stanova po povlašćenim uslovima.

Podnosilac, u trenutku predaje zahtjeva banci, dobija potvrdu sa naznačenim danom, satom i minutom predaje i šifrom, odnosno kodom zahtjeva. U javnom pozivu za građane, koji je objavljen u ponedjeljak, je objašnjeno da će eventualna dodatna dokumentacija zavisiti od internih procedura banke u kojoj građanin podnosi zahtjev za kredit.

Visina kamatne stope na godišnjem nivou iznosi 2,99 odsto fiksno, za zaključene ugovore za kupovinu stanova po kupoprodajnoj cijeni do 1.100 eura po kvadratu neto korisne površine stambenog prostora, na period od 20 godina.

Prioritet imaju samohrani roditelji, odnosno staratelji, osobe sa invaliditetom, porodična domaćinstva čiji je član osoba sa invaliditetom, porodična domaćinstva sa djecom sa smetnjama u razvoju, mladi koji su bili djeca bez roditeljskog staranja, zaposleni u ustanovama koje obavljaju zdravstvenu djelatnost u javnom sektoru i žrtve nasilja u porodici. Vaučeri se, nakon dodjele prioritetnim grupama, dodjeljuju ostalim ciljnim grupama prema navedenim udjelima i to 40 odsto korisnicima čiji je član porodičnog domaćinstva zaposlen u javnom sektoru, 30 odsto bračnim supružnicima koji imaju do 35 godina života i 30 odsto ostalim korisnicima.

Po isteku roka za predaju zahtjeva, komercijalne banke sačinjavaju preliminarne izvještaje o kreditnoj sposobnosti podnosilaca zahtjeva, koje zajedno sa zahtjevima i propratnom dokumentacijom dostavljaju Ministarstvu, odnosno Projektnom odboru, koji cijeni ispunjenost uslova za dodjelu vaučera.

Vaučer važi 60 dana od dana izdavanja, i u tom periodu se vaučer može iskoristiti, odnosno sklopiti predugovor. Rok važenja vaučera može se produžiti odlukom Projektnog odbora na zahtjev imaoca vaučera, ali ne duže od 45 dana.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

Daka Davidović nazvao Vučića mučenikom: Nemamo ništa zajedničko, naši...

Biznismen Miodrag Daka Davidović gostujući u emisiji "U žiži" na TV Novi rekao je da je predsjednik...

Bajden prvi u istoriji SAD osvojio više od 80...

S obzirom na to da se glasački listići još prebrojavaju, Bajden će dodatno poboljšati rekord koji je...

Vuković: Žene su dale smisao našoj herojskoj borbi kroz...

On je naglasio da su žene dale smisao našoj herojskoj borbi kroz istoriju. “Činjenica...

Maradona umro na isti dan kad i Kastro, imali...

I imali su posebnu povezanost, pa je slavni Argentinac istetovirao njegov lik na nozi.

Zelena salata čuva zdravlje

Vlakna, takođe, pomažu u uklanjanju soli žučnih kiselina iz organizma. Kad organizam nadomješta ove soli, istovremeno razlaže...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare