IZMIJENJEN PREDLOG IBRAHIMOVIĆA: Abazović predlaže da Đukanović ostane u Odboru direktora EPCG

Vlada Crne Gore je predložila novi Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore. Premijer Dritan Abazović izmijenio je prijedlog ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića i predložio da Milutin Đukanović ostane član Odbora direktora Eelektroprivrede Crne Gre.

Inicijalni prijedlog je bio da Odbor direktora čine Vladan Joković, Tahih Đonbaljaj, Adis Balota, Martin Ćalasan, Nenad Marković, Mitar Šušić i Emir Strujić.

Međutim Šušić je povukao saglasnost za izbor, pa je premijer Dritan Abazović ostane na čelu OB EPCG-a.

”Primio sam obavještenje da je Mitar Šušić povukao saglasnost za izbor. Moj je prijedlog da umjesto njega tu bude Milutin Đukanović, koji trenutno obavlja funkciju direktora Borda direktora.”

Ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović je izdvojio mišljenje po ovoj tački dnevnog reda.

On je rekao premijer ima pravo da predloži negog drugog za člana OD EPCG-a, ali ističe da je u pitanju neko ko ne dijeli NATO vrijednosti.

”Donoseći ovakvu odluku imali ste u vidu sve aspekte. Imamo i preporuke od naših NATO partnera kada su u pitanju strateške vrijednosti naše države i ko će voditi ta mjesta. Vjerujem da ćete imati to u vidu i mislim da je više upozorenja bilo naših partnera… Dati nekom takvo mjesto koji ne dijeli NATO vrijednosti i to od strane premijera, nekako se kosi sa mojim shvatanjima, ali vi ste odlučili da preuzmete odgovornost”, naveo je Ibrahimović.

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić je rekao da će između “bratstvenika i onoga gdje su nam babe sestre imati dobru diskusiju”.

”Bratstvenik, prethodni predsjednik Vlade je rekao da su htjeli da prodaju EPCG Srbiji. Ovaj kojemu su babe sestre, a kojeg vi predlažete, radi u EPCG-u i imam politički problem sa njim, ne stručni. Imam ono što se zove strateška infrastruktura države. U vrijeme rata u Ukrajini, obaveza prema NATO partnerima,  proruskim snagama dati da vode ključnu infrastrukturu sa onim što je rekao prethodni predsjednik Vlade, nije dobro. I ta odluka neće biti održiva”, poručio je Krivokapić i tražio da se odloži usvajanje ove tačke dnevnog reda.

Abazović je odgovorio da smatra da “miješaju babe i žabe” , ističući da nije za odlaganje usvajanja ove tačke.

”Nijesam ni za bratstvenike, ni za žabe, ali reći ću vam sljedeće – makar ste vi tvrdili da ono što je pričao predsjednik prethodne Vlade nije istina. EPCG niko neće kupiti. Nemojte da ljude osuđujemo tek tako, razumijem političke razloge, međutim da zbog jednog člana Borda pravimo situaciju da ćemo ostati bez EPCG je potpuno neprimjereno”, poručio je Abazović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Krivokapić: Zastava Crnojevića je vraćena državi, a biće i...

 Zastava Crnojevića je zato vraćena da bude barjak obnovljene nezavisne Crne Gore. Vraćena državi, a biće vraćena...

Sjutra moguća kiša, do 37 stepeni

Od sredine dana u cijeloj zemlji očekuje se povećanje oblačnosti, uz mjestimičnu kišu ili pljusak sa grmljavinom,...

Militanti Islamskog džihada prekršili sporazum o prekidu vatre, nastavljeni...

Kako je dogovoreno sporazumom kojem je posredovao Egipat, prekid vatre je bio planiran za 20 sati. Međutim,...

Vuksanović-Stanković : Neka Abazoviću sad Porfirije pošalje helikopter da...

Vuksanović Stanković je rekla da tako prolaze svi koji umjesto da se bore za svoju državu služe...

Upriličena projekcija: Državna zastava i na zidovima Cetinjskog manastira

Nakon što su tokom cijelog dana donosili zastave i kačili na ogradu Cetinjskog manastira, građani su večeras...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare