test

Jubilej Jugopetrola: Proslavljaju 70 godina postojanja na crnogorskom tržištu

Standard

24/10/2017

13:38

Sa današnje konferencije za medije

Kompanija Jugopetrol AD proslavila je danas jubilej, odnosno 70 godina na crnogorskom tržištu. 

Mi smo kompanija koja je u Crnoj Gori prisutna već 70 godina, prepoznatljiva po najboljoj usluzi i proizvodima kao i dugom istorijom razvoja.Vodimo brigu o našim potrošačima i želimo da pređemo zajedno u novu energetsku eru. U godini kada obilježavamno jubilej, realizujemo veliki projekat rekonstukcije i promjene vizuelnog identiteta svih naših benziskih stanica širom Crne Gore. Projektom, koji je vijedan 20 milona eura, zamijenićemo svu tehničku opremu, uskladu sa najstrožijim i najsavremenijim evropskim propisima,što će našim kupcima obezbijeditinajbolju uslugu, gorivo visokog kvaliteta kao i najnovije proizvode,” istakao je izvršni direktor kompanije Jugopetrol AD, Antonis Semelides.

Povodom 70 godina poslovanja na crnogorskom tržištu i 15 godina kao dio Hellenic Petroleum Group, kompanija Jugopetrol AD danas je sa predstavicima medija obilježila ovaj poseban jubilej.

Osnovana u Kotoru, danas sa sjedištem u Podgorici, ova kompanija je konstantno inverstirala u modernizaciju pumpnih stanica i danas je prepoznata kao lider na tržištu po kvalitetu usluge i konkurentnim cijenama.

Jugopetrol AD, kao dio grupacije Hellenic Petroleuma veoma vodi računa i da dio ostvarenog profita izdvaja za brojne društveno odgovorne projekte.

 

Tako su do sada realizovane brojne donacije centrima za djecu sa smetnjama u razvoju,bolnicama,školama,udruzenjima paraplegičara, centrima za osposobljavanje za rad lica sa invaliditetom kao i razna sponzorstva sportskim klubovima, naučnim institucijama kao i kulturnim manifestacijama.

Za ovu godinu planirana su i dva velika CSR projekta, jedan se odnosi na kampanju bezbjednosti u saobraćaju, dok se drugi odnosi na kampanju stipendiranja najboljih studenata Univerziteta Crne Gore za dalji nastavak školovanja u Grčkoj kroz Master studije.

Izvršni direktor Hellenic Petroleum grupe Gregoris Stergioulis, ovom prilikomnaglasio je da su ušli u novu energetsku eru kao i daJugopetrol obezbjeđuje dovoljne količine enrgenata za Crnu Goru, investira u razvoj ove oblasti, ispituje sve mogućnosti za buduće investicije što će sve doprinijeti novim mogućnostima za zapošljavanje. Kako je naveo, Jugopetrol je veoma važan dio HELPE grupacije koja je transformisana u modernu kompaniju i posluje po najsavremenijim standardima.

Generalni direktor za grčko i inostrano tržište Hellenic Petroleum grupe Roberto Karahannas, govorio je o budućem razvoju maloprodajne mreže, ne samo u Crnoj Gori već i regionu. Naglasio je koliko je vašno pored planova kvaliteta, poštovati kupce i cijelu zajednicu.

Danas Jugopetrol AD posluje kao dio Hellenic Petroleum grupe sa 40 benziskih stanica u svakoj opštini Crne Gore, tri jahting servisa, jednom instalacijom u Baru, dva avio servisa i zapošljava 500 ljudi viskih profesionalnih kvalifikacija.

 

Izvor (naslovna fotografija):

Sa današnje konferencije za medije

Ostavite komentar

Komentari (0)