Krapović: Ćutanje Abazovića oko Svetog Stefana i Miločera je nedopustivo, zakupci prekršili Ugovor

Prolazi još jedna turistička sezona, a dragulji crnogorskog turizma, Sveti Stefan i Miločer, i dalje su zatvoreni. Na taj način, zakupci drugu godinu zaredom krše ugovorne obaveze, saopštio je Dragan Krapović, potpredsjednik i poslanik Demokrata i predsjednik Odbora za turizam u Skupštini Crne Gore.

“Za mandata prethodne Vlade, pitanje Svetog Stefana i Miločera je zasluženo bilo u fokusu interesovanja medija i, naravno, onih koji su vodili resor turizma. Pokrenute su tužbe i protivtužbe pred nadležnim Arbitražnim sudom u Londonu, a po mojim informacijama, država Crna Gora, gdje podrazumijevam ne samo MERT, već i Budvansku rivijeru i Sv. Stefan Hotels, stoji vrlo dobro – naime postoje jasni dokazi da su zakupci prekršili Ugovor i to kontinuirano i na više mjesta!

Naravno, u ovoj situaciji svi trpe veliku štetu, a najveću Crna Gora kao turistička destinacija, svakako. S obzirom da jednostavno nije bilo dobre volje za postizanje kompromisa i održivog rješenja u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore, kristalno je jasno da ovo  mora biti dovedeno do kraja na  civilizovan način i uz maksimalnu posvećenost države Crne Gore ovom problemu i arbitražnom postupku koji je u toku”, navedeno je u saopštenju.

Krapović ističe da ono što je posebno zanimljivo je da se niko iz “nelegitimne 43. Vlade Crne Gore, od gospodina Abazovića do gospodina Đurovića, ne oglašava. Naprotiv, ćute i ignorišu ovaj problem”.

“O Svetom Stefanu se unazad godinama vodila ozbiljna javna polemika, a javnosti su poznati  stavovi svih pojedinaca u institucijama, ali i političkih subjekata svakako. Tako znamo da je DPS, koji dominantno podržava ovu Vladu u Parlamentu, kreator ovog  problematičnog aranžmana, dok je URA, od najviših funkcionera, poput gospode Abazovića i Đurovića, do recimo gospodina Rađenovića, prednjačila u osudi ovog aranžmana i pozivala na proteste,  podnošenje krivičnih prijava, itd”, dodao je Krapović.

Kako je naveo, sada ih je voljom DPS-a zapalo da imaju uticaj na ishod procesa koji imaju ogroman značaj za Crnu Goru, “pa ćemo vidjeti da li su na istim stanovištima ili su, pak, promjenili mišljenje i pristup?”

“Ako su pristup i stavovi URA-e drastično promijenjeni, onda je jasno da se to desilo pod uticajem DPS, tj. da je došlo do potkusurivanja unutar vladajuće koalicije, te da je pored dubine, DPS dobio i Sveti Stefan i Miločer!   

Ćutati oko ovog pitanja je nedopustivo i zato pozivam gospodu Abazovića i Đurovića da izađu sa jasnim stavovima vezano za arbitražu i uopšte rješavanje pitanja Sv. Stefana i Miločera”, zaključuje Krapović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bogdanović: Ima nas i biće nas sjutra ispred Skupštine

“Sjutra će građani iz svih krajeva države još jednom dostojanstveno poručiti koga smatraju odgovornim za urušavanje građanskih...

Adžić: Netačno je odgovornost adresirati policiji, tužilaštvo efikasnije da...

“Državno tužilaštvo mora da reaguje, radnjama iz svoje nadležnosti, te da u punoj saradnji sa policijom, preduzme...

Neredi u Briselu poslije pobjede Maroka nad Belgijom

Kako su objavili mediji, okupljeni su gađali policiju kamenicama, uništavali automobile koji su se nalazili u blizini...

UNDP pokreće dijalog o rodnoj ravnopravnosti u crnogorskom društvu

Kako navode u saopštenju UNDP-a, napredak koji je ostvaren ka postizanju rodne ravnopravnosti u posljednjih četvrt vijeka,...

Milatović: Naložiću preispitivanje postavljanja posebne trake na Bulevaru Svetog...

On je najavio da će naložiti da se taj model preispita. “Upravo iz tih...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare