Milačić: ASK vidi imovinu moje nepostojeće supruge, a ne vidi predsjednikove satove

Povodom odluke Agencije za sprečavanje korupcije da poslanik u Skupštini i predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić nije prijavio tačne i potpune podatke, te da je prijavio godišnji prihod manji za 405,47 eura, Milačić je reagovao navodeći da je posrijedi tehnička stvar.

„U odnosu na prihode, istakao bih da je moj prihod u oktobru, novembru i decembru 2020. bio isti i iznosio 1.438.42 eura, s tim što je razlika od 405,47 eura nastala iz razloga što sam u oktobru primio i naknadu za sedam dana septembra i za cijeli oktobar, obzirom da je Skupština konstituisana 23.09.2020. godine, te se zbog toga pojavila predmetna razlika”, naveo je Milačić i dodao da je jasno da nije riječ ni o kakvom prikrivanju prihoda, već o čisto tehničkoj stvari, koja se i sve da neko želi, ne može prikriti jer su skupštinski prihodi potpuno transparentni i dovoljan je jedan poziv ili dopis ili Skupštini ili poreskoj upravi za bilo kakvu provjeru.

“Riječ je o tendencioznoj i manipulativnoj odluci ASK-a, koja je ipak ostala takva uprkos tome što sam im sve lično pojasnio.
Ono što je zabrinjavajuće, a što ASK namjerno prikriva, jeste činjenica da je upravo ASK u mom primjeru želio da manipuliše, a što spada u rubriku ‘vjerovali ili ne’. Naime, stav 5 poziva koji sam dobio od ASK-a, potpuno je netačan, iz meni nepoznatog razloga, jer mi se zvanično stavlja na teret da sam prikrio prihod od 5.820.00 eura na ime ‘supruge Biljane’, koja uvidom u bazu podataka Uprave prihoda i carina Crne Gore, kako stoji, zapravo prihodovala 6.207.84 eura”, kazao je Milačić i dodao:

“Do tog trenutka nisam bio u toku da imam još jednu suprugu, Biljanu, pa i sada javno molim direktoricu Jelenu Perović da pojasni ko je famozna Biljana i otkud ona u mom Imovinskom kartonu. Pozivam i pomenutu Biljanu da se javi da svi zajedno utvrdimo otkud njen novac u mom Imovinskom kartonu i kako sam prikrio razliku od 387.84 eura u Biljaninu, tj. moju navodnu korist i dodatno kako sam nju prikrio, uvaženu gospođu Biljanu. Takođe, tokom izjašnjenja u ASK-u tražio sam informaciju zašto ASK nije do kraja procesuirao neprijavljenu imovinu, skupocjene satove Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, što sam i lično u Skupštini Crne Gore tražio od direktorice Perović. ASK i Perovićeva i dalje ne vide sat na ruci Mila Đukanovića, ali zato očigledno vide imovinu moje nepostojeće supruge“, zaključio je Milačić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Omikron soj stigao u Hrvatsku

Ovu informaciju su u subotu potvrdili na Institutu Ruđer Bošković, o čemu su se oglasili i...

Pucnjava u Nikšiću: Ranjen mladić

Mladić Đ.M. (29) teško je ranjen u pucnjavi koja se dogodila sinoć u nikšićkom kafiću "Chempion", saznaje...

Makron: Moguća zajednička misija evropskih zemalja u Avganistanu

Sjedinjene Američke Države (SAD) i ostale zapadne zemlje zatvorile su svoje ambasade i...

IJZ: Nulta tolerancija za nasilje nad ženama i djevojčicama

Institut za javno zdravlje Crne Gore i ove godine podržava Narandžastu kampanju "16. dana akivizma protiv rodno...

Petrović: Znam koliko rivali žele pobjedu, tu smo da...

„Plavi“ dijele drugo mjesto na tabeli sa Dečićem (29 bodova), nalaze se u...

NAJČITANIJE

2 KOMENTARA

guest
2 Comments
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Gaeta
Gaeta
28/10/2021•15:55 15:55

Je li ti supruga prijavila Kandica?

piperka
piperka
28/10/2021•16:04 16:04
Reply to  Gaeta

Milaćić teba da prijavi i primanja Kandića. Sve je to jedna familija.