test

Milatović na otvaranju poslovnog foruma Crna Gora – Slovenija: Iskoristit veliki potencijal dodatnim unaprijeđenjem ekonomske saranje

Standard

25/04/2024

13:04

Predsjednik države Jakov Milatović je sa predsjednicom Slovenije Natašom Pirc Musar otvorio poslovni forum Crne Gore i Slovenije, koji se održava u organizaciji Privredne Komore Crne Gore.

“U obraćanju prisutnima, on je istakao važnost poslovne saradnje sa slovenačkim kompanijama, imajući u vidu da su ove kompanije među prvima nakon sticanja nezavisnosti investirale u našu zemlju, posebno u bankarski i sektor osiguranja”, saopšteno je iz Kabineta Milatovića.

On je podsjetio i da su kompanije iz Slovenije učestvovale u gradnji jednog od najvažnijih infrastrukturnih projekata – tunela Sozina, ocijenivši da su na taj način uspostavile visoke standarde i značajno doprinijele razvoju našeg turizma.

“Predsjednik Milatović je ukazao da su ovakvi susreti prilika da učimo od najboljih, jer je Slovenija prva zemlja iz regiona koja je pristupila Evropskoj uniji, prva koja je pristupila Euro zoni i država koja je u samom evropskom vrhu kada je u pitanju indeks životnog standarda njenih građana”, dodaje se u saopštenju.

U tom smislu, dodao je da je ova država upravo najbolji primjer koji treba da slijedimo predanim radom, jačanjem institucija i ulaganjem u znanje.

“Takođe, naglasio je da je ekonomska saradnja dvije države značajna, ali i da postoji ogroman potencijal u oblasti trgovine, turizma i investicija, te da bismo naše odlične bilateralne odnose dodatno ojačali još dinamičnijom ekonomskom saradnjom”, navodi se u saopštenju.

Na kraju, poručio je i da ovaj skup predstavlja temelj za jačanje međudržavne saradnje i buduću intenzivnu saradnju na ekonomskom planu.

Izvor (naslovna fotografija):

Kancelarija predsjednika za odnose sa javnošću

Ostavite komentar

Komentari (0)