Milatović u posjeti Dubaiju: Rusija na Expo 2020 vrijedna divljenja, očekujemo uspostavljanje direktnih letova ove sezone

U okviru posjete Dubaiju, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović posjetio je Expo 2020 i paviljone nekih od zemalja učesnica.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja, u Paviljonu Rusije je razgovarao sa zamjenikom ministra za industriju i trgovinu, Aleksijem Gruzdevom o načinima unapređenja saradnje dvije zemlje.

Tokom sastanka govoreno je o skorijem uspostavljanju direktnih letova između Rusije i Crne Gore, što bi, kako se navodi, za obje zemlje bilo veoma značajno.

“Paviljon Rusije u kojem sam boravio, na simboličan način dočarava neprekidan protok ideja kao preduslov za progresivni razvoj. Ujedno, govori o značaju udruživanja umova kao inspiracije za budućnost kojoj težimo. Spoj su tradicije, inovacija i bogato iskustvo za svakog posjetioca uz naučna dostignuća koja su impresivna”, izjavio je Milatović.

Milatović je u Paviljonu Rusije razgovarao sa zamjenikom ministra industrije i trgovine Rusije Aleksijem Gruzdevom o povezanosti dvije zemlje, posebno u oblasti investicija i turizma budući da su turisti sa ovog emitivnog tržišta naši dominanti gosti.

Na toj liniji, kako dodaju, Milatović se osvrnuo na uspjeh prethodne turističke sezone kada se turizam snažno oporavio i kazao da Vlada očekuje puni oporavak u predstojećoj sezoni.

On je naglasio značaj uspostavljanja direktnih letova između dvije zemlje.

“Uprkos pandemiji i ukidanju direktnih letova, ruski turisti su i prethodne sezone u značajnom broju posjetili Crnu Goru, što je najbolji pokazatelj da je naša država jedna od njihovih omiljenih destinacija u koju tradicionalno dolaze. Zato želimo da se direktni letovi što prije uspostave kako bi posjetioci iz Rusije mogli da dođu i u većem broju”, kazao je Milatović.

Kako je naveo Gruzdev, odlično poznaje prilike u Crnoj Gori i nada se uspostavljanju direktnih letova što će obradovati i brojne Ruse koji su navikli da tokom ljeta borave u Crnoj Gori.

On je kazao da naše dvije zemlje imaju prijateljske odnose i dobru saradnju koja se može dodatno unaprijediti u oblasti ekonomije, trgovine i investicija, te pozvao Milatovića da posjeti Rusiju.

“Imajući u vidu veliki broj mogućnosti, u narednom periodu ćemo snažnije raditi na pospješivanju saradnje u tim oblastima”, rekao je Gruzdev.

Osim Paviljona Rusije, boraveći u Paviljonu Ujedinjenih Arapskih Emirata naša delegacija imala je prilike da se upozna sa ahitektonskim čudom Expo 2020 i pričom koja ga prati, ali i susretne se sa njihovim predstavnicima, a sve u cilju osnaživanja prijateljskih odnosa dvije zemlje, ali i isticanja značaja investitora koji bi mogli ulagati u našu zemlju, dodaju iz Ministarstva.

Budući da zemlje predstavljaju svoje najbolje prakse, u okviru Expo predstavljene su razne oblasti, a među njima i svemirski program Sjedinjenih Američkih Država.

“Boraveći u svakom drugom Paviljonu osjetio sam ogromno zadovoljstvo što se nalazimo u društvu svijeta. Ovo su značajni susreti koji osnažuju diplomatske veze i naša spremnost da budemo aktivni učesnici donosi priliku da razgovaramo sa predstavnicima mnogih zemalja. Od zemlje za koju je rijetko ko na početku znao i gdje se nalazi, u okviru Expo 2020 zajednice uspjeli smo da dočaramo svoje vrijednosti koje su posebne”, izjavio je Milatović.

Osim ovih, delegacija je posjetila i Paviljon Bahreina koji na simboličan način prikazuje značaj pojedinca u svakoj zemlji, što se može prenijeti i na cijeli svijet.

“Expo 2020 je inkluzivan, ističe značaj pojedinca, ali i njihovog udruživanja koje je neophodno da bi stvarali bolji svijet. Crna Gora se pridružuje težnjama da imamo što zeleniju budućnost u kojoj su građani ravnopravni, njihov živiotni standard bolji i u kojoj se znanje vrednuje na pravi način”, zaključio je Milatović.

Delegacija je posjetila i paviljone Japana, Saudijske Arabije i Njemačke.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U SAD-u otkriven veliki narko-tunel iz Meksika

Tajni prolaz od Tihuane do San Dijega sadrži šine, ventilacione sisteme, struju i potporne zidove, tvrde zvaničnici.

(Video)Kad Draginja zaigra šotu

Pored radnih susreta sa iseljenicima bilo je vremena i za veselje i druženje uz muziku, pa je...

KOPOLA SNIMA SVOJ NAJVEĆI FILM IKADA: Želim da “Megalopolis”...

Kultni reditelj Frensis Ford Kopola koji je konačno ove godine dobio svoju zvijezdu na Bulevaru slavnih sprema...

Vlada u duginim bojama povodom Međunarodnog dana borbe protiv...

“Povodom 17. maja – Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije, zgrada Vlade Crne Gore osvijetljena...

DANU: Krajnji je trenutak da narod Crne Gore prepozna...

Stav Predsjedništva DANU prenosimo integralno: Hoćemo li se i dalje praviti da ne vidimo...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare