test

Ministar Radulović obećao bolje uslove za pomorce

Standard

06/02/2024

13:59

Počela je procedura formiranja Koordinacionog tijela za pomorce koje će na interresornoj osnovi analizirati postojeće stanje i predložiti set razvojnih mjera koje će, sve zajedno, imati za cilj unapredjenje radno-pravnog statusa pomoraca. To je saopštio ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović na sastanku sa članovima Upravnog odbora Unije pomoraca Crne Gore.Predstavnici Unije koja okuplja više od 500 pomoraca iskazali su očekivanja koja imaju od crnogorske pomorske administracije, posebno u dijelu otklanjanja određenih nedostataka utvrđenih nakon EMSA inspekcije.

“Takođe, podsjetili su na značaj digitalizacije u Lučkim kapetanijama, kako bi se i administraciji i pomorcima olakšala komunikacija i saradnja, odnosno da bi se pojednostavili predmetni postupci”, saopšteno je iz Ministarstva.

Počela je procedura formiranja Koordinacionog tijela za pomorce koje će na interresornoj osnovi analizirati postojeće stanje i predložiti set razvojnih mjera koje će, sve zajedno, imati za cilj unapredjenje radno-pravnog statusa pomoraca. To je saopštio ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović na sastanku sa članovima Upravnog odbora Unije pomoraca Crne Gore.

Predstavnici Unije koja okuplja više od 500 pomoraca iskazali su očekivanja koja imaju od crnogorske pomorske administracije, posebno u dijelu otklanjanja određenih nedostataka utvrđenih nakon EMSA inspekcije.

“Takođe, podsjetili su na značaj digitalizacije u Lučkim kapetanijama, kako bi se i administraciji i pomorcima olakšala komunikacija i saradnja, odnosno da bi se pojednostavili predmetni postupci”, saopšteno je iz Ministarstva.

Sagovornici su se usaglasil da je u dalje procese neophodno uključiti i Ministarstvo prosvjete, te će Ministarstvo saobraćaja i pomorstva inicirati, u najkraćem roku, zajednički sastanak sa kolegama nadležnim za prosvjetu.

“Ministar Radulović je upoznao sagovornike da je počela procedura formiranja Koordinacionog tijela za pomorce koje će na interresornoj osnovi analizirati postojeće stanje i predložiti set razvojnih mjera koje će, sve zajedno, imati za cilj unapredjenje radno-pravnog statusa pomoraca”, navodi se u saopštenju.

Ministar je istakao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Unijom pomoraca, te izrazio očekivanje da se dobra saradnja nastavi i u narednom periodu.

Izvor (naslovna fotografija):

Vlada Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (0)