Ministarstvo opredjeljuje dodatna sredstva zbog poskupljenja stočne hrane

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je cilju podrške i pomoći poljoprivrednim proizvođačima u Crnoj Gori, usljed regionalne krize na tržištu stočne hrane, raspisalo Javni poziv za dodjelu pomoći u nabavci koncentrovane stočne hrane poljoprivrednim proizvođačima i nosiocima dozvole za akvakulturu/marikulturu u iznosu od 5 euro centi po kilogramu.

U skladu sa najavom, MPŠV u kontinuitetu prati kretanje cijena koncentrovane stočne hrane na tržištu. Nakon reagovanja i izdvajanja dodatnih sredstava u mljekarskom sektoru, za mjesece jun i jul, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je procijenilo da su svi sektori pogođeni, te da je neophodno intervenisati i izdvojiti dodatnu podršku u nabavci koncentrovane stočne hrane prema svim sektorima u crnogorskoj poljoprivredi.

Sektori poljoprivredne proizvodnje koji su naročito pogođeni okolnostima nastalim usljed pandemije COVID19 su sektori mljekarstva, svinjarstva, živinarstva i uzgoja ribe u kojima je došlo do značajnog poremećaja zbog rasta cijena koncentrovane stočne hrane i hrane za ribu na tržištu.

Privremena interventna mjera primjenjivaće se za koncentrovanu stočnu hranu i za hranu za tov ribe nabavljenu u periodu od 2. avgusta do 30. septembra 2021. godine.

S obzirom na probleme sa kojim se suočavaju crnogorski proizvođači, u cilju blagovremenog preduzimanja mjera i stvaranja uslova za obezbjeđivanje dohotka poljoprivrednika, Ministarstvo nastavlja da prati stanje i pruža podršku poljoprivrednim proizvođačima.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Medojević o Krivokapiću i Abazoviću: Narod ne zaslužuje ovakve...

“Predsjednik Vlade optužio je svog zamjenika da je narko-kartelu dojavio informacije o zapljeni kokaina i da je...

Obdukcija pokazala: Djevojka i muškarac iz Nikšića utopili se...

Obdukcija je kako saznajemo pokazala da na njihovim tijelima nije bilo bilo kakvih tragova nasilja, te da...

Medijska zajednica Crne Gore želi konkretne reforme medijskog sektora

Anketa je sprovedena putem online upitnika u periodu od sredine decembra 2021. do sredine januara 2022. godine....

Rudan o Đokoviću: Da si silovatelj djevojčica, premijer kriminalac,...

 Ona je, između ostalog, uporedila njegov slučaj sa još jednim koji puni novinske natpise ovih dana: optužbe...

URA: Osuđujemo skrnavljenje fasade crkve u Podgorici

Oni su naveli da izolovani slučajevi bazirani na vjerskoj netrpeljivosti nikada neće biti društveno prihvaćeni u Crnoj...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare