test

Mujović: Ko je postavio Čađenovića za izvršnog direktora CEDIS-a, nije mu dobro mislio

Standard

15/04/2024

13:06

Ministar energetike Saša Mujović rekao je da javnost neće uvjeravati da u CEDIS-u cvjetaju ruže. On je na premijerskom satu kazao da je nedopustivo da, preduzeće koje ima sve predispozicije da uspije, bude predmet intersovanja DRI i Specijalnog državnog tužilaštva.

“Podsjećanja radi, prema koalicionom sporazumu nastalom pri formiranju 44. Vlade politički konstituenti većine su dogovorili podjelu mjesta u odborima direktora po partijskom ključu. Dakle, bez ikakvog mog uticaja i bez ikakve ostavljene mogućnosti meni kao ministru da djelujem “post festum”.  Dogovor je napravljen. Korist ill štata su već počinjeni”, rekao je Mujović.

U konkretnom slučaju kompanije CEDIS, podsjetio je, mjesto predsjednika Odbora direktora je u partijskoj raspodjeli pripalo partiji Demokrate Crne Gore, a samim tim njihovo ekskluzivno pravo je da nominuju kandidata za kojeg smatraju da je adekvatno rješenje. Njihov izbor je bio Vladimir Čađenović, dosadašnji izvršni direktor kompanije.

Mujović je kazao da je CEDIS kompanija koja je stvorena da uspije.

“To je monopolista u oblasti u kojoj se bavi ima visoko kvalitetan kadar sposoban da rješava najsloženije probleme distributivnih mreža i umjesto da pažnju javnosit privlače rezultatima za šta imaju sve potrebno oni su predmet interesovanja DRI i SDT što je nedopustivo.  Čađenović nije kraj i početak CEDISA, da je to tako lako izašli bi na kraj ma koliko bila individua jaka ili ne izborili bi se sa tim. Problemi CEDISA sežu daleko dublje, kontroverze prate to preduzeće od njegovog osnivanja, partijsko zapošljavanje, sumnjivi tenderi su nešto što datira od postanka preduzeća”, rekao je Mujović u Skupštini.

On je kazao i da su imali problem sa prethodnim menadžmentom, a da onaj, ko je postavio Čađenovića za izvršnog direktora, nije mu dobro mislio, već mu je napravio medveđu uslugu. 

“Poznavanje rada elektrodistributivnih sistema je esencija elektro energetike i ako na tu poziciju postavite pravnika od njega pravite glinenog goluba ili laku metu za odstrijel”, rekao je on, dodajući da je nedopustivo da postoji toliko veliki broj zaposlenih, uz neadekvatnu strukturu novozaposlenih.  

Izvor (naslovna fotografija):

Screenshot

Ostavite komentar

Komentari (0)