Nastavak izdašne podrške Vlade beranskim domaćinima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja će i ove godine, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), investirati značajna sredstva u razvoj ruralne infrastrukture u opštini Berane.

“Vrijedni domaćini i ove godine mogu očekivati nove kilometre asfaltiranih puteva i izgradnju novih kilometara seoskih vodovoda, sa ciljem unapređenja kvaliteta života i uslova rada na selu. Brojna poljoprivredna gazdinstva su u prethodnom periodu povećala obim, kvalitet i asortiman svoje proizvodnje, uz već evidentno značajno interesovanje građana za povratak svojim imanjima”, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Kako je saopšteno, biće nastavljen projekat unapređenja ruralne infrastrukture koji je započet prije dvije godine, kroz koji je samo u opštini Berane asfaltirano preko šest kilometara seoskih puteva vrijednosti 350.000 eura i urađen vodovod u MZ Zagorje vrijednosti 41.000 eura.

“Asfaltirano je ukupno osam dionica puteva u osam MZ i to: putni pravac u MZ Dapsiće ukupne dužine 1.200 metara, putni pravac koji spaja MZ Petnjik i MZ Dapsiće u dužini od 560 metara, četiri putna pravca u MZ Polica dužine 2.450 metara (Pođanska mala 600 metara, Boričići – Obradovići 400 metara, Babino – Kruška 400 metara, selo Zagrađe 600 metara i Zagrađe – Dolina Cikića 450 metara), putni pravac u MZ Štitari u dužini od 500 metara u selu Bubanje i dionicu od 1.320 metara koja spaja MZ Zagorje i MZ Petnjik”, navedeno je u saopštenju.

Sa ciljem daljeg unapređenja uslova života i rada u ruralnom području opštine Berane, Ministarstvo poljoprivrede će ovih dana potpisati ugovore za izgradnju više od pet kilometara novih asfaltnih puteva vrijednosti više od 300.000 eura, kao i izgradnju vodovoda u MZ Petnjik vrijednosti preko 50.000 eura.

“Ove godine biće urađeno novih 640 metara u MZ Dapsiće, selo Dapsiće, 400 metara u MZ Petnjik, dvije dionice ukupne dužine 1.060 metara u MZ Polica, selo Zagrađe, nove dvije dionice u MZ Štitari ukupne dužine 1.040 metara od kojih 540 metara u selu Bubanje i 500 metara u selu Štitari, kao i dodatnih 1.900 metara u MZ Zagorje, selo Zagorje”, najavili su u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Kako su rekli, ovi infrastrukturni projekti, uz izdašne mjere bespovratne podrške Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja vrijednim domaćinima i preduzetnicima, doprinijeće daljem razvoju poljoprivrede i unapređenju kvaliteta života u Beranama.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Ferand: Imali smo pacijente koji umiru na parkingu

Brojno medicinsko osoblje štrajkuje zbog malih plata od prije početka pandemije, a manjak se pokazuje kako broj...

ASK: Obveznici na vrijeme dostavili cjenovnike medijskog oglašavanja

Iz Agencije su kazali da je od dana raspisivanja parlamentarnih i lokalnih izbora do isteka zakonskog roka...

Sjutra promjena vremena: Moguće vremenske nepogode

Sjutra se u Crnoj Gori očekuje promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Već prijepodne u jugozapadnim i zapadnim,...

Požar u Lužnicama: Ugroženi objekti, angažovan helikopter VCG

"Na zahtjev Službe zaštite i spašavanja angažovana je letjelica - helikopter Vojske Crne Gore specijalizovan za operacije...

U ovoj državi svakih sedam minuta neko umre od...

Iransko ministarstvo zdravlja navodi da je dosad u Iranu umrlo 14.405 ljudi, dok BBC govori o gotovo...

NAJČITANIJE

NAŠI HEROJI: Kad u medicinskoj sestri vidiš rođenu

Zahvaljujući humanosti i požrtvovanosti medicinskog osoblja tokom 17 dana, koliko je bio na maksimalnim jedinicama kiseonika, on...

„Odlučno za Crnu Goru – Milo Đukanović“ naziv liste...

Prema informacijama Pobjede, lista na kojoj će, osim članova DPS-a, biti i Liberalna partija, nosiće naziv ,,Odlučno...

DF OBJEDINIO“PROSRPSKE PARTIJE”: Vladin čovjek na čelu antivladine koalicije?!

Krivokapić je budući lider koalicije koja će nositi naziv “Za spas Crne Gore” koju čine Demokratski front,...

Otkriće ribara na Adi Bojani: Nije ratni brod već...

Portal RTCG u subotu je objavio da su lokalni ribari Ivo Knežević i Fikret Dermaja, prije nekoliko...

Amfilohije opet “pomirljivo” kune i proklinje: Ko je danas...

“Ova zastava koja je danas ovdje istaknuta je zastava Francuske revolucije, kao što...

Komentari

avatar