Izvor:RTCG

Nepravilnosti na kupalištima, najviše kazni zbog pušenja u lokalima

Turistička inspektorka, Milojka Krsmanović, saopštila je da je u maju registrovano 138 nepravilnosti prilikom kontrole kupališta na crnogorskom primorju, te da je izdato 125 prekršajnih naloga u vrijednosti 49.050 eura. Ona je u Jutarnjem programu TVCG istakla da su vršili i nadzor restorana, hotela i barova, kao i da je od početka godine najviše kazni bilo zbog upotrebe duvanskih proizvoda.

Što se tiče kupališta, Krsmanović je kazala da su registrovali pet slučajeva da su djelatnosti otpočete bez potrebnih dozvola za rad.

U nautičkom turizmu, u 11 slučajeva utvrđeno je neposjedovanje odborenja za vršenje djelatnosti.

Inspektorka je saopštila da će u špicu sezone izdavanje fiskalnih računa kontrolisati 70-ak inspektora, te da se nadaju da će uspjeti da odgovore izazovima.

Naglasila je i da Turistička inspekcija nije nadležna za privremene ugostiteljske objekte, u zoni Morskog dobra, gdje su upravo česte prijave građana na neizdavanje fiskalnih računa. Za to su, kako je rekla, nadležni lokalne uprave i poreska inspekcija.

Zbog neizdavanja fiskalnih računa, od početka godine registrovana je 21 nepravilnost, izdato 23 prekršajna naloga u 16.400 eura i podnijeta četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Huter: Đurašković spinovima ponižava sebe i funkciju koju obavlja

On je reagovao na izjavu gradonačelnika Cetinja Nikole Đuraškovića koji je kazao da "Huter treba da vrati...

Sjutra pretežno sunčano

Na sjeveru se ujutru po kotlinama očekuje magla, a popodne je u planinama ponegdje moguća kratkotrajna nestabilnost.

Odbijena žalba: Vrhovni sud stavio tačku na slučaj eventualnog...

Time je najviši sud potvrdio odluku Tužilačkog savjeta od 15. juna i odbio kao neosnovanu žalbu zamjenice...

Brutalno isprebijali tri brata pa rekli da im je...

Krivično su prijavljeni da su oko tri sata ujutro obavljajući zaštitarsku djelatnost počinili krivično djelo nasilničkog ponašanja...

Injac: Zalagaću se da Gradsko pozorište nosi ime po...

"Cijenim stvaralaštvo izuzetnog umjetnika Jagoša Markovića, kojim je obogatio crnogorsku kulturu.Zalagaću se da Gradsko pozoriste nosi njegovo...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare