Izvor:Pobjeda,

Nije prihvaćen finansijski plan RTCG za prvu polovinu godine

Savjet Javnog servisa nije usvojio izvještaj o realizaciji finansijskog plana za period od januara do juna ove godine, saznaje Pobjeda.

Sjednica je održana juče, iza zatvorenih vrata, zbog situacije sa korona virusom u zemlji. Članica tog tijela Bojana Jokić predložila je da Portal RTCG snima sjednicu kako bi javnost bila upoznata sa detaljima, ali je to odbijeno uz obrazloženje „da nemaju tehničkih mogućnosti da uživo prenose sjednicu“.

Članovi ovog tijela nijesu razmatrali, niti su se izjašnjavali o programsko-produkcionom planu Televizije Crne Gore, kako je to bilo predviđeno, već su ovu tačku dnevnog reda odložili za naredni sastanak.

Sljedeća sjednica zakazana je za utorak.

Trebalo je juče da razriješe i člana Komisije za programske sadržaje na albanskom jeziku i jezicima drugih pripadnika manjinskih naroda i manjinskih nacionalnih zajednica zbog konflikta interesa, kao i da izaberu novog da pokriva tu poziciju.

Članovi Savjeta RTCG na dnevnom redu su imali i sistematizaciju, ali ni o njoj nijesu razgovarali.

Zaposleni su se početkom prošlog mjeseca žalili na ovaj dokument jer, kako su naveli, umjesto smanjenja broja radnih mjesta, najnovijom verzijom planirano je otvaranje čak 140 novih, pa bi broj radnika u toj kući bio rekordnih 860.

Negodovanje je „umirio“ čelni čovjek te kuće Božidar Šundić, koji je Pobjedi početkom prošlog mjeseca kazao da je izrada sistematizacije u toku, a kada završe dokument javnost će biti upoznata sa detaljima.

Nezvaničan izvor Pobjede iz Sindikata zaposlenih RTCG kazao je tada da menadžment dorađuje verziju te da će ona biti predstavljena radnicima i predstavnicima dva sindikata kada bude završena.

Nakon što radnici daju sugestije i primjedbe, menadžment će to razmotriti i dati Savjetu na usvajanje.

Rad na ovom dokumentu počet je u oktobru prošle godine, a trebalo je da bude završen do kraja 2019. Sljedeći rok je bio do marta ove godine, ali je zbog korona virusa taj rok produžen do daljnjeg. 

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

Daka Davidović nazvao Vučića mučenikom: Nemamo ništa zajedničko, naši...

Biznismen Miodrag Daka Davidović gostujući u emisiji "U žiži" na TV Novi rekao je da je predsjednik...

Bajden prvi u istoriji SAD osvojio više od 80...

S obzirom na to da se glasački listići još prebrojavaju, Bajden će dodatno poboljšati rekord koji je...

Vuković: Žene su dale smisao našoj herojskoj borbi kroz...

On je naglasio da su žene dale smisao našoj herojskoj borbi kroz istoriju. “Činjenica...

Maradona umro na isti dan kad i Kastro, imali...

I imali su posebnu povezanost, pa je slavni Argentinac istetovirao njegov lik na nozi.

Zelena salata čuva zdravlje

Vlakna, takođe, pomažu u uklanjanju soli žučnih kiselina iz organizma. Kad organizam nadomješta ove soli, istovremeno razlaže...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare