Niže akcize za gorivo ostaju na snazi, Vladin ‘majbah’ će se koristiti za prevoz stranih državnika

Vlada je danas, na predlog Ministarstva finansija, produžila odluku o umanjenju iznosa akciza za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja na pedeset odsto.

Odluka je donešena bez rasprave i važiće do 30. avgusta.  Prethodna odluka o smanjenju akciza na naftne derivate važila je do 5. jula.

Usvojena je i odluka da se Vladin ‘majbah’ ustupi na korišćenje Ministarstvu unutrašnjih poslova.

”Došli smo u situaciju da to vozilo vrijedno 450.000 eura bukvalno stoji parkirano godinu i po dana. Pri čemu je i kataloški značajno izgubilo vrijednost koja je procijenjena. Ako bi ovakvi zaključci ostali na snazi mogli bi ga polako otpisivati. U komunikaciji sa Upravom policije tražio sam da se koristi za prevoz stranih državnika, štićenih ličnosti. Postoji potreba da se to auto korsti na taj način dok se ne nađe model da se i to, ali i ono drugo auto ne koristi više za prevoz bilo koga u Crnoj Gori. Da pošaljemo poruku da nam takav luksuz nije potreban”, naveo je Damjanović. 

Premijer Dritan Abazović je kazao da su ta dva vozila kupljena za ukupno 1,2 miliona eura, “a za taj novac se moglo kupiti 20 vrhunskih automobila”.

”Molim vas i da budete što racionalniji u korišćenju službenih automobila. Zamolite svoje službenike da posle radnog vremena ne koriste službena vozila. Ne želim da dođemo u situaciju da vidimo da se sa službenim vozilima ide po plažama. Osim onih kojima je to potrebno za proces rada, poput inspekcija i policije. Ostalo, prijavite slobodno kabinetu premijera. Bićemo vrlo restriktivni i preduzimaćemo mjere”, rekao je Abazović.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platnom prometu.

”Vrši se potpuno usklađivanje sa EU. Stvara se osnova za ubrzanje zaokruživanja pregovora u poglavlju 4, vrši se liberalizacija platnog prometa i nema nikakvih dodatih nameta za građane”, pojasnio je ukratko ministar Aleksandar Damjanović taj predlog.

Vlada je usvojila i informaciju o nadoknadi sredstava opštinama po osnovu smanjenja prihoda po osnovu poreza na dohodak fizičkih lica, prireza porezu na dohodak fizičkih lica i Egalizacionog fonda za april i maj 2022. godine iz sredstava Tekuće budžetske rezerve.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vuksanović Stanković: Car je go;Abazović : Imaju li Raško...

"Pogledajte ga molim vas građani CG. Sva sublimacija politike vlade Dritana Abazovića je - car je go",...

Adžić se smijao Mugoši, on mu poručio da bi...

"U trenutku kada 68 od 81 poslanika traži smjenu njegove Vlade, to je dovoljan razlog da podnese...

Abazović predstavio inicijativu za rekonstrukciju Vlade: Osnaživanje borbe protiv...

"Iskazujemo spremnost za rekonstrukciju na sledećim političkim principima. -Vlada će dodatno osnažiti borbu protiv...

Abazović nudi DF-u i DCG ulazak u Vladu: Spreman...

Abazović je navodno dao ponudu DF-u i Demokratama da uđu u Vladu, odnosno da dobiju ministarske pozicije...

Čanak crnogorskim poslanicima: Ne dajte mu da pobjegne

"Poruka svim prijateljima Crne Gore, poslanicima u parlamentu Crne Gore i svima kojima je Crna Gora na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare