Niže akcize za gorivo ostaju na snazi, Vladin ‘majbah’ će se koristiti za prevoz stranih državnika

Vlada je danas, na predlog Ministarstva finansija, produžila odluku o umanjenju iznosa akciza za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja na pedeset odsto.

Odluka je donešena bez rasprave i važiće do 30. avgusta.  Prethodna odluka o smanjenju akciza na naftne derivate važila je do 5. jula.

Usvojena je i odluka da se Vladin ‘majbah’ ustupi na korišćenje Ministarstvu unutrašnjih poslova.

”Došli smo u situaciju da to vozilo vrijedno 450.000 eura bukvalno stoji parkirano godinu i po dana. Pri čemu je i kataloški značajno izgubilo vrijednost koja je procijenjena. Ako bi ovakvi zaključci ostali na snazi mogli bi ga polako otpisivati. U komunikaciji sa Upravom policije tražio sam da se koristi za prevoz stranih državnika, štićenih ličnosti. Postoji potreba da se to auto korsti na taj način dok se ne nađe model da se i to, ali i ono drugo auto ne koristi više za prevoz bilo koga u Crnoj Gori. Da pošaljemo poruku da nam takav luksuz nije potreban”, naveo je Damjanović. 

Premijer Dritan Abazović je kazao da su ta dva vozila kupljena za ukupno 1,2 miliona eura, “a za taj novac se moglo kupiti 20 vrhunskih automobila”.

”Molim vas i da budete što racionalniji u korišćenju službenih automobila. Zamolite svoje službenike da posle radnog vremena ne koriste službena vozila. Ne želim da dođemo u situaciju da vidimo da se sa službenim vozilima ide po plažama. Osim onih kojima je to potrebno za proces rada, poput inspekcija i policije. Ostalo, prijavite slobodno kabinetu premijera. Bićemo vrlo restriktivni i preduzimaćemo mjere”, rekao je Abazović.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platnom prometu.

”Vrši se potpuno usklađivanje sa EU. Stvara se osnova za ubrzanje zaokruživanja pregovora u poglavlju 4, vrši se liberalizacija platnog prometa i nema nikakvih dodatih nameta za građane”, pojasnio je ukratko ministar Aleksandar Damjanović taj predlog.

Vlada je usvojila i informaciju o nadoknadi sredstava opštinama po osnovu smanjenja prihoda po osnovu poreza na dohodak fizičkih lica, prireza porezu na dohodak fizičkih lica i Egalizacionog fonda za april i maj 2022. godine iz sredstava Tekuće budžetske rezerve.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Odbor direktora RUP opet dobija nezakonitog predsjednika: Janjušević završio...

Krvavac dolazi na mjesto Dušana Janjuševića, koji je do skora držao poziciju predsjednika OD RUP iako za to,...

Sunčano uz malu oblačnost, do 30 stepeni

Na jugu, sunčano uz povremeno malu do umjerenu oblačnost. Vjetar povremeno umjeren do pojačan, sjeverni i sjeveroistočni....

Gavrić: Mladim generacijama u Crnoj Gori nedostaje prava slika...

Na pitanja odgovorao je iz rodnog grada - Herceg Novog, u kojem će, kaže, ostati i pokušati...

Pomorci iz CG nemaju status, prepušteni sami sebi

Prema nekim procjenama, na pučini je iz Crne Gore oko 6.500 pomoraca, mada taj broj nije definisan,...

Krivičnu prijavu SDT-u predali i radnici “Simon vojaža”

Oni su se obratili Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, odakle su dobili preporuku da je to predmet...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare