Izvor:RTCG

NPCG: Crnogorski turizam promovisan u Cirihu

Dan promocije crnogorskog turizma u Cirihu organizovan je u cilju dodatne promocije crnogorskog turističkog proizvoda novinarima, turoperatorima i agencijama iz Švajcarske, uspostavljanja tješnje saradnje između turističkih privrednika, te promocije letova nacionalnog avio prevoznika, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

Na inicijativu nacionalne avio kompanije Montenegro Airlines u suorganizaciji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, Nacionalni parkovi Crne Gore učestvovali su u Danu promocije crnogorskog turizma koji je organizovan 13. februara 2020. godine u Hotelu Glockenhof u Cirihu (Švajcarska).

„Nakon učešća na najznačajnijim međunarodnim sajmovima turizma u Štutgartu i Beču, te Alpe Adria sajmu turizma u Ljubljani, tokom januara, predstavlja nam veliko zadovoljstvo što smo bili u prilici da nastavimo sa uspješnom prezentacijom turističke ponude crnogorskih nacionalnih parkova u Cirihu u Švajcarskoj,‟ kazao je direktor JPNPCG Elvir Klica.

Prednost ovakvog vida promocije, kako je rekao, je prezentacija ponude crnogorskih nacionalnih parkova neposrednim putem, najznačajnijim turoperatorima i turističkim agencijama, kao i medijima iz Švajcarske.

“Posebno je zadovoljstvo što smo učestvovali u saradnji sa Montenegro Airlinesom, našom nacionalnom avio kompanijom, i NTO CG, i što smo bili u prilici da učesnicima i posjetiocima ovog značajnog promotivnog događaja predstavimo mogućnosti aktivnog odmora u zaštićenoj prirodi crnogorskih nacionalnih parkova‟, navodi se u saopštenju.

Prezentacijom NPCG u Cirihu predstavljene su ljepote i vrijednosti zaštićenih područja Crne Gore. 

„Pored atraktivnosti turističke ponude crnogorskog primorja, prirodne ljepote naših kanjona, planinskih vrhova, jezera i rijeka, živopisni pejzaži i raznovrsna turistička ponuda zasnovana na aktivnom odmoru u prirodi, privlači turiste širom svijeta da dođu, posjete i upoznaju crnogorske nacionalne parkove iz godine u godinu u sve većem broju. Nacionalni parkovi bilježe porast broja posjetilaca naročito sa inostranih tržišta”, navodi se u saopštenju.

Kako je kazao Klica, prošla godina je bila rekordna za NPCG prema ukupnom broju posjetilaca od oko 600.000, čemu je doprinijela promocija njihovih prirodnih i kulturnih vrijednosti i turističke ponude na međunarodnim sajmovima turizma.  

Dan promocije crnogorskog turizma u Cirihu organizovan je u cilju dodatne promocije crnogorskog turističkog proizvoda novinarima, turoperatorima i agencijama iz Švajcarske, uspostavljanja tješnje saradnje između turističkih privrednika, te promocije letova nacionalnog avio prevoznika. Organizacija ovog događaja imala je podršku i Amabasade Crne Gore u Švajcarskoj Konfederaciji.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Mitrović – Veber: Saradnju intenzivirati kroz posebni sporazum

Kako je saopšteno iz ovog resora, ministar Mitrović je podvukao značaj saradnje sa Ambasadom SR Njemačke i...

Kremlj se ne obazire na apele Zapada da oslobodi...

„To je potpuno unutrašnja stvar i nećemo dozvoliti da se iko miješa u...

Abazović razgovarao sa prvim potpredsjednikom Vlade Sjeverne Makedonije

Na početku razgovora potpredsjednik Abazović se zahvalio na čestitkama povodom stupanja na dužnost...

Održana konferencija ,,EU strateškom okviru za jednakost, inkluziju i...

Konferencija održana je s ciljem da se novoformirana Vlada...

DPS Budva: Interesuje nas zakon, a ne lični sud...

"Koliko Carević drži do zakona, na to gotovo svakodnevno ukazuje i sve veći broj građanskih aktivista, političkih...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare