Izvor:RTCG

NPCG: Crnogorski turizam promovisan u Cirihu

Dan promocije crnogorskog turizma u Cirihu organizovan je u cilju dodatne promocije crnogorskog turističkog proizvoda novinarima, turoperatorima i agencijama iz Švajcarske, uspostavljanja tješnje saradnje između turističkih privrednika, te promocije letova nacionalnog avio prevoznika, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

Na inicijativu nacionalne avio kompanije Montenegro Airlines u suorganizaciji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, Nacionalni parkovi Crne Gore učestvovali su u Danu promocije crnogorskog turizma koji je organizovan 13. februara 2020. godine u Hotelu Glockenhof u Cirihu (Švajcarska).

„Nakon učešća na najznačajnijim međunarodnim sajmovima turizma u Štutgartu i Beču, te Alpe Adria sajmu turizma u Ljubljani, tokom januara, predstavlja nam veliko zadovoljstvo što smo bili u prilici da nastavimo sa uspješnom prezentacijom turističke ponude crnogorskih nacionalnih parkova u Cirihu u Švajcarskoj,‟ kazao je direktor JPNPCG Elvir Klica.

Prednost ovakvog vida promocije, kako je rekao, je prezentacija ponude crnogorskih nacionalnih parkova neposrednim putem, najznačajnijim turoperatorima i turističkim agencijama, kao i medijima iz Švajcarske.

“Posebno je zadovoljstvo što smo učestvovali u saradnji sa Montenegro Airlinesom, našom nacionalnom avio kompanijom, i NTO CG, i što smo bili u prilici da učesnicima i posjetiocima ovog značajnog promotivnog događaja predstavimo mogućnosti aktivnog odmora u zaštićenoj prirodi crnogorskih nacionalnih parkova‟, navodi se u saopštenju.

Prezentacijom NPCG u Cirihu predstavljene su ljepote i vrijednosti zaštićenih područja Crne Gore. 

„Pored atraktivnosti turističke ponude crnogorskog primorja, prirodne ljepote naših kanjona, planinskih vrhova, jezera i rijeka, živopisni pejzaži i raznovrsna turistička ponuda zasnovana na aktivnom odmoru u prirodi, privlači turiste širom svijeta da dođu, posjete i upoznaju crnogorske nacionalne parkove iz godine u godinu u sve većem broju. Nacionalni parkovi bilježe porast broja posjetilaca naročito sa inostranih tržišta”, navodi se u saopštenju.

Kako je kazao Klica, prošla godina je bila rekordna za NPCG prema ukupnom broju posjetilaca od oko 600.000, čemu je doprinijela promocija njihovih prirodnih i kulturnih vrijednosti i turističke ponude na međunarodnim sajmovima turizma.  

Dan promocije crnogorskog turizma u Cirihu organizovan je u cilju dodatne promocije crnogorskog turističkog proizvoda novinarima, turoperatorima i agencijama iz Švajcarske, uspostavljanja tješnje saradnje između turističkih privrednika, te promocije letova nacionalnog avio prevoznika. Organizacija ovog događaja imala je podršku i Amabasade Crne Gore u Švajcarskoj Konfederaciji.

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Skandal u hrvatskoj vojsci: Drogirali se tokom misije, hitno...

Pripadnici Vojne policije Hrvatske vojske iz sastava 2. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u...

Evo kakvo nas vrijeme očekuje sjutra

Na sjeveru, tokom jutra ili prijepodneva, po kotlinama magla. Vjetar uglavnom slab do...

Prvi slučaj zaraze korona virusom državljanke Rusije na kruzeru

Žena će biti prevezena u bolnicu gdje će nastaviti lečenje, navedeno je u postu na Fejsbuku ruske...

Ljepotica tananog struka sa nešto više od milion pratilaca

Sa više od milion pratilaca na Instagramu Karla Džara je prava senzacija i ljepotica zanosnih oblina na...

Dženifer Aniston i Bred Pit usvajaju dijete?

"Oni će biti sjajni roditelji. Oboje žele jednako da budu uključeni u život djevojčice koju uskoro treba...

NAJČITANIJE

Saslušana Razija Dacić: Uspjela sam da mu otmem nož...

Prilikom saslušanja kod tužioca, Dacićeva nije mogla da se sjeti na koji način je počinila ubistvo, niti...

Duško Roganović upozoravao: “Bratu Šćepanu mi crtaju metu, oca...

Roganović je u pismu, koje je dostavio tada redakciji "Dana", naveo da policija...

Pucnjava na Cetinju, ubijen Andrija Gazivoda

Večeras oko 20:50 došlo je do pucnjave u kojoj je ubijen Andrija Gazivoda (31), saopšteno je nezvanično...

Stojanović i Asanović uhapšeni zbog podmetanja požara

Podgorički policajci uhapsili su Bata Stojanović (48) i Dana Asanovića (41) zbog postojanja osnovane...

Tako to radi “srećna televizija”: Marić premontirao prilog RTS...

Nedavno je Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM)...

Komentari

avatar