Izvor:RTCG

NPCG: Crnogorski turizam promovisan u Cirihu

Dan promocije crnogorskog turizma u Cirihu organizovan je u cilju dodatne promocije crnogorskog turističkog proizvoda novinarima, turoperatorima i agencijama iz Švajcarske, uspostavljanja tješnje saradnje između turističkih privrednika, te promocije letova nacionalnog avio prevoznika, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

Na inicijativu nacionalne avio kompanije Montenegro Airlines u suorganizaciji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, Nacionalni parkovi Crne Gore učestvovali su u Danu promocije crnogorskog turizma koji je organizovan 13. februara 2020. godine u Hotelu Glockenhof u Cirihu (Švajcarska).

„Nakon učešća na najznačajnijim međunarodnim sajmovima turizma u Štutgartu i Beču, te Alpe Adria sajmu turizma u Ljubljani, tokom januara, predstavlja nam veliko zadovoljstvo što smo bili u prilici da nastavimo sa uspješnom prezentacijom turističke ponude crnogorskih nacionalnih parkova u Cirihu u Švajcarskoj,‟ kazao je direktor JPNPCG Elvir Klica.

Prednost ovakvog vida promocije, kako je rekao, je prezentacija ponude crnogorskih nacionalnih parkova neposrednim putem, najznačajnijim turoperatorima i turističkim agencijama, kao i medijima iz Švajcarske.

“Posebno je zadovoljstvo što smo učestvovali u saradnji sa Montenegro Airlinesom, našom nacionalnom avio kompanijom, i NTO CG, i što smo bili u prilici da učesnicima i posjetiocima ovog značajnog promotivnog događaja predstavimo mogućnosti aktivnog odmora u zaštićenoj prirodi crnogorskih nacionalnih parkova‟, navodi se u saopštenju.

Prezentacijom NPCG u Cirihu predstavljene su ljepote i vrijednosti zaštićenih područja Crne Gore. 

„Pored atraktivnosti turističke ponude crnogorskog primorja, prirodne ljepote naših kanjona, planinskih vrhova, jezera i rijeka, živopisni pejzaži i raznovrsna turistička ponuda zasnovana na aktivnom odmoru u prirodi, privlači turiste širom svijeta da dođu, posjete i upoznaju crnogorske nacionalne parkove iz godine u godinu u sve većem broju. Nacionalni parkovi bilježe porast broja posjetilaca naročito sa inostranih tržišta”, navodi se u saopštenju.

Kako je kazao Klica, prošla godina je bila rekordna za NPCG prema ukupnom broju posjetilaca od oko 600.000, čemu je doprinijela promocija njihovih prirodnih i kulturnih vrijednosti i turističke ponude na međunarodnim sajmovima turizma.  

Dan promocije crnogorskog turizma u Cirihu organizovan je u cilju dodatne promocije crnogorskog turističkog proizvoda novinarima, turoperatorima i agencijama iz Švajcarske, uspostavljanja tješnje saradnje između turističkih privrednika, te promocije letova nacionalnog avio prevoznika. Organizacija ovog događaja imala je podršku i Amabasade Crne Gore u Švajcarskoj Konfederaciji.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Zvaničnici osuđuju nasilje u Minsku, pozivaju na sastanak EU

Poljski premijer Mateuš Moravjecki pozvao je čelnike Evropske komisije i Evropskog savjeta da održe vanredni samit Evropske...

Bijela kuća pozvala vlasti Bjelorusije da poštuju pravo na...

"Pozivamo bjelorusku vladu da poštuje pravo na mirno okupljanje i da se uzdrži od upotrebe sile", rekla...

Broj poginulih na grčkom ostrvu Evija porastao na osam

Među žrtvama bujica su jedan stariji bračni par koji se udavio u svojoj poplavljenoj kući i jedna...

SDP objavio promotivni spot

https://www.youtube.com/watch?v=yVe0Mc6QTxQ Slogan ove partije na predstojećim izborima je “Jak SDP – jaka...

Slovačka protjeruje ruske diplomate

Slovačka je protjerala troje ruskih diplomata zbog sumnje da su se bavili špijunažom, prenosi TASS navode televizije...

NAJČITANIJE

ONI SU U KRVI DO KOLJENA I TU NEMA...

Dva naselja po kojima su dobila imena dva najveća mafijaška klana u Crnoj Gori koji su svoje...

IZBOROM NOSIOCA LISTE DF I SNP UNAPRIJED PRIZNALI...

Opoziciono nastrojeni birači našli su se u čudu - ko je čovjek koji je ničim izazvan stao...

Berane poligon za razračunavanje “bjelaša”: Četničkim predstavama DF i...

Međutim, 70 godina poslije, u Beranama iste scene, samo što su ovoga puta cilj Bošnjaci, Muslimani... U...

Četnicko divljanje u Beranama: Nacionalističke poruke osvanule na kućama...

Natpisi koji su jutros osvanuli u naselju gdje pretežno žive građani islamske vjeroispovijesti...

Udes na putu Danilovgrad – Nikšić: Stradao Nikšićanin, više...

Nikšićanin I.B (29) stradao je, a više osoba je povrijeđeno u udesu koji se danas, oko 12...

Komentari

avatar