Pegazus ulazi na crnogorsko tržište: Otvaranjem novih letova privlačimo turiste

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović sastao se danas sa Barišom Kalkavanom, Ambasadorom Republike Turske kako bi razgovarali o daljim, konkretnim, koracima koji znače snažnije saobraćajne veze između dvije države.

Kako je saopšteno iz MKI, na početku razgovora Ibrahimović je istakao da Crnu Goru i Republiku Tursku karakterišu prijateljski odnosi uz obostranu spremnost za kontinuirano produbljivanje bilateralne saradnje.

“Crna Gora je prepoznata kao atraktivna turistička destinacija i u tom smislu moramo stvarati uslove za otvaranje novih tržišta, a posmatrajući globalnu ekonomiju, kao i dešavanja u Ukrajni svjesni smo činjenice da već duži niz godina aerodromi u Turskoj (prije svega aerodrom Istanbul) predstavljaju čvorišta (hub) preko kojih turisti iz raznih zemalja dolaze u našu zemlju”, dodao je on.

Kako je istakao Ambasador Kalkavan zvanični podaci pokazuju da je značajan broj stranih kompanija u Crnoj Gori u vlasništvu turskih državljana, a svakako , ovakvoj dobroj bilateralnoj saradnji doprinijele su i nacionalne avio kompanije dvije države.

Imajući u vidu ovu činjenicu iskazano je interesovanje low cost kompanije Pegasus (vodeća turska nisko tarifna avia kompanija koja pokriva 126 destinacija i uz 96 vazduhoplova, relativno mlada flota, vecina njih su A320_321) i koja povezuje destinacije u Evropi, Srednjem Istoku i Africi da uspostavi letove ka našoj državi.

Državni sekretar Admir Šahmanović osvrnuo se na mogućnost saradnje između low coast kompanije Pegazus i nacionalnog avio prevoznika, ukazujući na izazove u poslovanju sa kojima se suočava TO Montenegro, ali i potrebe države da u skladu sa mogućnostima bude podrška svojoj avio-kompaniji.

Sastanku su prisustvovali i direktor Turkish airlinesa u CG Muttalip Ilhan i predstavnik Pegazus kompanije Emre Pekesen, kao i predsjednik odbora direktora TO Montenegro Pavle Ljesar.

Cilj zajedničkog sastanka je, kako su naveli, da se pronađe model poslovanja koji će za sve kompanije obezbijediti prostor na tržištu i omogućiti povoljne uslove poslovanja.

Danas je takođe potpisan inovirani Sporazum o vazdušnom saobraćaju, a imajući u vidu trenutnu globalnu situaciju i to da značajan broj turista posećuje Crnu Goru zahvaljujući dobrim konekcijama na istanbulskom aerodromu, a sve u cilju privlačenja većeg broja turista koji će posetiti Crnu Goru već u ovoj letnjoj IATA 2023 sezoni.

Zajednički zaključak sagovornika je da se ulaskom Pegazusa na crnogorsko tržište otvaraju nove linije, povećava avio- dostupnost naše zemlje, koja će zasigurno uticati na povećanje broja turista sa mnogih destinacija koje su do sada slabo bile povezane sa vazdušnim lukama u Crnoj Gori.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Papa Franjo mora na hitnu operaciju

Dodali su da je njegov ljekarski tim posljednjih dana odlučio da je potrebna operacija i da se...

Udruženje pravnika: Radulović učestvovao u istraživanju o indeksu vladavine...

“Svjetski projekat pravde mjeri razvoj vladavine prava u zemljama na osnovu prakse, iskustva i percepcije opšte javnosti...

Adžić: Na udaru 40-ak osumnjičenih kriminalaca, država spremna za...

“Na 50 lokacija tretirano je 40-ak članova organizovanih kriminalnih grupa i to je pokazatelj da je država...

Mijović: Abazović da se javno izvini stanovnicima Zabjela, osobama...

Prema njegovim riječima, ovom izjavom Abazović je pokazao da nije dostojan da obavlja, ne samo premijersku, već...

Vujović: Na sceni sprega Abazovića i bivšeg DF-a, ne...

Vujović kaže da je nedopustivo da premijer u tehničkom mandatu koristi državne resurse za predizborne svrhe i...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare