Penzioneri ogorčeni povećanjem penzija od 2,5 odsto

Savez udruženja penzionera Crne Gore ne prihvata najavljeno povećanje penzija od dva i po odsto, jer smatraju da bi to trebalo da bude više kako im je najavio ministar finansija Aleksandar Damjanović.

“Iznenađen sam da podatak povećanja penzija ne saopštava Upravni odbor Fonda PIO, nego vršilac dužnosti direktora Ranko Aligrudić. Smatram da Upravni odbor Fonda PIO treba da dobije relevantne podatke od Monstata po takozvanoj modifikovanoj metodi obračunavanja penzija. Savez udruženja penzionera niko ništa ne pita. Imajući u vidu da je inflacija veća od 20 odsto iako se kaže da je samo 13,5 odsto, smatram da to nije tačno. Sa ovim povećanjem su ogorčeni svi penzioneri iz 25 opštinskih uduruženja”, kazao je predsjednik Saveza udruženja penzionera Branko Vešović u saopštenju dostavljenom medijima.

Takođe i pored obećanja premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da će se nakon praznika odmah sastati sa predstavnicima Ministarstva rada i socijalnog staranja, finansija i rukovodstvom Fonda Pio, gje bi on predsjedavao do tog sastanak još nije došlo.

“Trebali smo da se sastanemo i razgovoramo o aktuelnim problemima za penzionere međutim do tog sastanka još nije došlo. Mi smo dopisom podsjetili premijera 16. januara na njegovo obećanje i da je taj sastanak neophodan za naše buduće funkcionisanje međutim do danas nikakav odgovor nijesmo dobili”, kazao je Vešović.

Na sjednici Upravnog odbora 25. decembra prošle Vešović je obavijestio članove o ovom sastanku, gdje je predlog jednoglasno podržan i od sastanak su očekivali da će riješiti neke probleme.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vuković: Očekujemo trijumf Đukanovića u drugom krugu

„Očekivali smo ovakav ishod i zato što su naše projekcije bile da idemo do 35 odsto, jer...

Radu Miloševiću produžen pritvor još tri mjeseca

“Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore od 17.03.2023. godine za...

Odović: Naše tvrdnje da je Spajić nezakonito diskvalifikovan, potvrdile...

Naime, u zključcima ODIHR-a se navodi da, “DIK nije potvrdio kandidaturu g. Spajiću, pozivajući se na kontradiktorne...

Penzionisani Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković riješio da se...

Stanković je skoro 45 godina radio na poslovima pravne struke, a po sili zakona penzionisan je sa...

CeMI: Vjerske zajednice se miješale u izborni proces, institucije...

Izborni dan protekao je u mirnoj atmosferi, a karakter i obim nepravilnosti nisu ugrozili regularnost izbornog proces,...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Zoki
Zoki
02/02/2023•08:26 08:26

Kako vas nije sramota sto radite ovome narodu , posebno penzionerima, 2.5 posto ? To je ko ima penziju od 300 eura ? 7.5 eura ??? Imate li vi imalo obraza u vladu ? A vi primate sto se sprdate u skupstinu Od 1800 -do 3500 hiljade i vise . I svudje dzabe jedete i pijete. Katastrofa .