test

Podijeljeno blizu 350.000 eura iz Fonda za podsticanje pluralizma i raznovrsnosti medija

Standard

05/06/2023

14:44

Savjet Agencije je donio Odluku o raspodjeli sredstava iz Fonda za podsticanje pluralizma i raznovrsnosti medija namijenjenih komercijalnim i neprofitnim elektronskim medijima za 2022.



Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) donio je Odluku o raspodjeli sredstava iz Fonda za podsticanje pluralizma i raznovrsnosti medija namijenjenih komercijalnim i neprofitnim elektronskim medijima za 2022. godinu. Odlukom je iz Fonda raspodijeljeno 346.853 eura za povećanje obima, strukture i raznovrsnosti ponude sadržaja posvećenih tematskim oblastima od javnog interesa (grantovi za emitere). Navedena sredstva je dobilo devet emitera za realizaciju 32 programska sadržaja.

Nedodijeljena sredstva od 475.928,41 eura, koja su bila opredijeljena za emitere i samoregulatorna tijela, raspodijeliće se na sljedećem javnom konkursu.

Tekst Odluke o raspodjeli sredstava iz Fonda za podsticanje pluralizma i raznovrsnosti medija namijenjenih komercijalnim i neprofitnim elektronskim medijima za 2022. godinu možete pogledati na sajtu Agencije.

Izvor (naslovna fotografija):

Pixabay

Ostavite komentar

Komentari (0)