test

Ponuda na stolu, čeka se odgovor advokata

Standard

20/07/2021

07:35

Tokom vikenda smo usaglasili verziju protokola sa određenim korekcijama koje su tražili iz Advokatske komore i našim mogućnostima i ograničenjima. Čekamo njihov odgovor i nadamo se da bismo možda do kraja nedjelje mogli imati pozitivan ishod, saopštio je Pobjedi državni sekretar Ministarstva pravde Boris Marić.



Smatra da ima dosta pozitivnih indikatora da se stvari odvijaju u dobrom smjeru, ali, kako navodi, ne može znati šta će konačno biti, jer su pregovori uvijek neizvjesni.

Ipak, očekuje da će advokati već danas, kao gest dobre volje, obezbijediti minimum angažmana, a do kraja sedmice možda i potpuni povratak u pravosudne institucije.

“Ministarstvo pravde se postavilo kao medijator između Ministarstva finansija i Komore kako bismo razjasnili određene pojmove i doprinijeli razumijevanju i većem nivou povjerenja. Čeka nas puno posla u radnoj grupi koji će podrazumijevati analizu i pripremu za usklađivanje zakonskih rješenja sa specifičnostima advokature”, kazao je Marić.

Iz Advokatske komore su potvrdili da im je prijedlog protokola stigao, ali sa stavom nijesu htjeli da izlaze prije sjutra.

Prvi sastanak sa izmijenjenom pregovaračkom grupom u koju se uključilo Ministarstvo pravde održan je prošlog ponedjeljka. Tada je u načelu dogovoreno da se formira paritetna radna grupa koja bi do kraja godine trebalo da analizira sve elemente Zakona o fiskalizaciji, počevši od naziva, sadržine i drugih pravnih rješenja kako bi se uvažila specifičnost ove djelatnosti.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Boris Marić

Ostavite komentar

Komentari (0)