Izvor:Pobjeda

Ponuda na stolu, čeka se odgovor advokata

Tokom vikenda smo usaglasili verziju protokola sa određenim korekcijama koje su tražili iz Advokatske komore i našim mogućnostima i ograničenjima. Čekamo njihov odgovor i nadamo se da bismo možda do kraja nedjelje mogli imati pozitivan ishod, saopštio je Pobjedi državni sekretar Ministarstva pravde Boris Marić.

Smatra da ima dosta pozitivnih indikatora da se stvari odvijaju u dobrom smjeru, ali, kako navodi, ne može znati šta će konačno biti, jer su pregovori uvijek neizvjesni.

Ipak, očekuje da će advokati već danas, kao gest dobre volje, obezbijediti minimum angažmana, a do kraja sedmice možda i potpuni povratak u pravosudne institucije.

“Ministarstvo pravde se postavilo kao medijator između Ministarstva finansija i Komore kako bismo razjasnili određene pojmove i doprinijeli razumijevanju i većem nivou povjerenja. Čeka nas puno posla u radnoj grupi koji će podrazumijevati analizu i pripremu za usklađivanje zakonskih rješenja sa specifičnostima advokature”, kazao je Marić.

Iz Advokatske komore su potvrdili da im je prijedlog protokola stigao, ali sa stavom nijesu htjeli da izlaze prije sjutra.

Prvi sastanak sa izmijenjenom pregovaračkom grupom u koju se uključilo Ministarstvo pravde održan je prošlog ponedjeljka. Tada je u načelu dogovoreno da se formira paritetna radna grupa koja bi do kraja godine trebalo da analizira sve elemente Zakona o fiskalizaciji, počevši od naziva, sadržine i drugih pravnih rješenja kako bi se uvažila specifičnost ove djelatnosti.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Burna sjednica Vlade: Krivokapićev prijedlog podržalo sedam ministara, protiv...

Protiv ove inicijative  bili potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, ministar vanjskih poslova Đorđije...

Ivanka Tramp pozvana da svjedoči u istrazi napada na...

Od Ivanke Tramp je zatraženo da prisustvuje pretresu, koji bi bio održan početkom februara, i pruži informacije...

Podjela vladajućih u Crnoj Gori na premijerove i vicepremijerove

O razrješenju potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića na predlog premijera Krivokapića raspravljaće se 3. februara. Dan kasnije 4....

Bajden: Svaki upad ruskih snaga u Ukrajinu biće smatran...

Bajden je žestoko kritikovan zbog jučerašnje izjave da bi „mali upad“ Rusije u Ukrajinu doveo do ne...

URA: Krivokapiću sada ne smetaju glasovi opozicije, dostojan premijerskog...

Oni su nastavili polemiku sa kabinetom premijera. "Nakon što je optužio za izdaju sve...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare