Predsjednik Vlade Duško Marković u Kolašinu: Ovo je Tivat Sjevera

Predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je danas tokom radne posjete Kolašinu da se zahvaljujući investicijama u razvojne projekte ovaj grad pozicionirao u Sjevernom regionu Crne Gore onako kako se Tivat pozicionirao u Primorju.

„Onaj značaj koji za Crnogorsko primorje ima preobražaj i uspon Tivta na turističkoj mapi Mediterana – za sjever Crne Gore ima i tek će imati ubrzani razvoj kolašinskog kraja“ – ponovio je predsjednik Vlade danas više puta: prilikom razgovora sa lokalnim rukovodstvom, sa građanima okupljenim na centralnom Trgu, privrednicima i na kraju radne posjete sumirajući utiske.

Premijer Duško Marković je u razgovoru sa rukovodstvom Kolašina, na čelu sa predsjednikom Opštine Milosavom Batom Bulatovićem, iskazao zadovoljstvo razvojem grada ocijenivši da je Kolašin dobro iskoristio svoj potencijal. „Kada je cijela svjetska ekonomija na koljenima u Kolašinu se gradi“ – kazao je predsjednik Vlade.

Predsjednik Vlade je posjetio gradilište turističkog kompleksa Breza, čiji je rok završetka 2022. godina, i skijališta Kolašin 1450 i 1600 na kojima se naveliko proširuju smučarski kapaciteti gradnjom novih terena.

„Danas sam imao zadovoljstvo da se uvjerim da radovi na novim ski centrima dobro napreduju. Blizu 50 miliona eura država iz kapitalnog budžeta investira u projekte Kolašin 1600 i Kolašin 1450, od čega su već realizovane dvije trećine ovih investicija. Sada svako može da se uvjeri da se obećanje koje smo dali, a to je da će Kolašin postati zimski turistički centar na nivou najpoznatijih evropskih centara, dakle – da se to obećanje realizuje! Vlada je sa svoje strane investirala u neophodnu infrastrukturu, nastaviće i u narednom mandatu sa takvim ulaganjima; realizuju se i novi hotelski kapaciteti, a uskoro će Kolašin biti povezan i auto-putem sa jugom i sjeverom. To će definitivno izmijeniti lice i život ovog kraja i zato sa velikim zadovoljstvom danas mogu da konstatujem da se Vladina vizija razvoja sjevera Crne Gore pretvara u stvarnost. O tome sam detaljno razgovarao danas i sa turističkim privrednicima, kako bi zajednički definisali prioritete u narednom periodu. Mi smatramo da je prioritet da investitori u što kraćem roku privedu namjeni nove kapacitete. Na taj način otvara se i veliki broj novih, dobro plaćenih radnih mjesta i stvaraju šanse za pristojnu egzistenciju, prije svega mladih i obrazovanih ljudi sa sjevera Crne Gore“ – kazao je na kraju radne posjete premijer Duško Marković.

Premijer je podsjetio da je Vlada prije četiri godine najavila maksimalnu posvećenost ubrzanom razvoju Sjevernog regiona. „U Kolašinu danas to ne vidi samo onaj – ko ne želi to da vidi“ – kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

Sa predsjednikom Vlade je u posjeti su bili i ministarka ekonomije Dragica Sekulić i direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Ovo je prognoza vremena za sjutra

"Vjetar južnih smjerova, mjestimično umjeren do pojačan, prvenstveno u sjevernim predjelima i duž obale. Jutarnja temperatura vazduha...

Tabu-stvari u seksu koje to ne bi trebalo da...

"Postoji mnogo parova koji u potpunosti izbjegavaju seksualne odnose tokom menstruacije, jer jedan ili oba partnera to...

Čepmen žali zbog ubistva Lenona: Ubio sam ga jer...

Čepmen je 1980. ispalio četiri hica u Lenona, ispred njegovog njujorškog stana na Menhetnu, dok je Ono...

Zabavite se uz test ličnosti: Koja vas mrlja podsjeća...

Sve što treba da učinite je da odaberete mrlju koja vas podsjeća na lice, nemojte previše razmišljati, samo...

Darmanović: Jačanje globalne solidarnosti i povjerenja osnov za unapređenje...

U fokusu sastanka, čiji su domaćini bili ministri vanjskih poslova Njemačke i Francuske, bili su su odgovori...

NAJČITANIJE

DF IZGUBIO DOBIJENE IZBORE: Sada Crnom Gorom vlada 14...

Činjenica je da je Demokratski front od izbora koji su održani 30. avgusta, do juče, bio pod...

Vladimir Đukanović: E, MOJ ZDRAVKO, CRNI ZDRAVKO! Da nije...

- E, moj Zdravko! Zašto crni Zdravko? Zašto za ime Boga? Nisi ni stupio ljudski na političku scenu,...

Pojašnjenje mjera NKT-a: Evo koje su nove mjere za...

Portal Standard izdvojiće koje mjere stupaju na snagu od ponedjeljka po opštinama, radi boljeg razumjevanja.

POGLED IZ BEOGRADA: “Poslije Mila gori od MILA”

Teško da bilo ko od "prosječnih" konzumenata svakakvih medijskih sadržaja i onih koji...

DPS: Mandatar opet zalutao, Krivokapić slavi uz “TAMO DALEKO”...

"Evo kako 200% Crnogorac, što bi rekao Andrija Mandić, proslavlja pobjedu na izborima. Krivokapić se i odje,...

Komentari

avatar