Pun avion putnika iz Ciriha na prvom letu Chair Airlines-a

Avion švajcarske avio-kompanije Chair Airlines sletio je danas na podgorički aerodrom iz Ciriha sa 140 putnika iz te zemlje.

Predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Nebojša Đoković izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje sa Chair airlines-om, dodajući da će linija Cirih – Podgorica – Cirih za sada saobraćati četvrtkom i nedjeljom, a od jula i tri puta sedmično.

„Veliko nam je zadovoljstvo što švajcarska avio-kompanija Chair Airlines prvi put slijeće u Crnu Goru. Švajcarski turisti dolaze iz jedne od najbogatijih zemalja svijeta, sa najvišom stopom BDP-a po glavi stanovnika, iz zemlje poznate po pacifizmu i visokim standardom građanskih sloboda. Vjerujem da će donijeti najbolje vrijednosti u Crnu Goru, a da će uživati u planinama i obali naše zemlje. Želimo im iskrenu dobrodošlicu i lijep boravak“, kazao je Đoković.

On je podsjetio na raniji avio-saobraćaj između Crne Gore i Švajcarske, kada su operatori bili Montenegro Airlines na liniji Podgorica – Cirih, kao i Easy Jet na liniji Tivat – Ženeva. Samo u 2019. godini broj putnika je iznosio oko 35.000 u oba pravca.

Đoković je takođe naglasio da očekuje bolju turističku sezonu od prethodne.

„Aerodormi Crne Gore su preduzeće koje je vjerovatno najviše pogođeno zbog situacije sa Korona virusom. Ipak, nadamo se mnogo boljoj sezoni..Za sada imamo najave preko 20 aviokompanija za Aerodrom u Podgorici i preko 30 za Tivat“, kazao je predsjednik Odbora direktora ACG.

Đoković je kao dobru vijest za turiste istakao što će im biti obezbijeđeno besplatno PCR testiranje za povratak u matičnu zemlju, kao i besplatno bolničko liječenje ukoliko hospitalizacija bude neophodna uslijed obolijevanja od virusa Korona.

U povratku za Cirih iz Podgorice odlazi 28 putnika.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Damjanović: Kovačević šibicarskim trikom pokušao da prevari upravu Nikšićkog...

Prema njegovim riječima ono što je važno napomenuti radi crnogorske javnosti jeste da je Kovačević vidno uznemiren...

Bošnjak: Krivokapiću, postali ste glavni problem Crne Gore

Pismo prenosimo integralno: “Gospodine Krivokapiću, Neću Vam dozvoliti da na jedan...

Za dan 16 saobraćajnih nezgoda, petoro povrijeđenih

Iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije kazali su da se u Podgorici dogodilo osam nezgoda, Nikšiću tri, Kotoru...

Bošković: Vjera i SPC nikako ne idu ruku pod...

"Vjera i SPC nikako ne idu ruku pod ruku(makar ovaj dio “vjernika” u Crnoj Gori)"napisao je Bošković.

Crnogorska kulturna mreža: Projekcijom filma Malagurskog osramoćen Saborni hram...

Prema njihovim riječima neshvatljivo je da film koji ima političku sadržinu koja je bazirana na lažima, bude...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare