Radnici Montenegro erlajnza: Spajić i Bojanić se ponašaju kao da ne postojimo

Ministri finansija i kapitalnih investicija Milojko Spajić i Mladen Bojanićne odgovaraju na naše dopise i ponašaju se kao da ne postojimo, kazali su za Dnevne novine predstavnici radnika Montenegro erlajnza.

– Uporno nas ignorišu i Spajić i Bojanić. Ponašaju se kao da ne postojimo, ali moraju biti svjesni da su i radnici Montenegro erlajnza građani ove države – kazao je predstavnik radnika Miljan Perović za Dnevne novine.

IZGUBLJENI UGOVORI

Na dosadašnje upite, koje su slali mnogim institucijama, kao i premijeru, ministrima, te stranim ambasadama, odgovor je stigao samo od ombudsmana.

– Primio nas je i državni sekretar za saobraćaj Zoran Radunović, ali nikakv konkretan odgovor nijesmo dobili. Takođe, sastali smo se sa generalnim direktorom Direktorata za saobraćaj Zoranom Kostićem, mada je on posljednja adresa kojoj je trebalo da se obratimo. Svi ostali ćute, a radnici se nalaze na rubu egzistencije – objašnjava predstavnik zaposlenih Valeri Đekić.

Prema njegovim riječima, Borda direktora nema više od 60 dana, a ne oglašava se ni vršilac dužnosti direktora Montenegro erlajzna Nikola Vukelić.

– Nepovratno je izgubljena većina ugovora Montenegro erlajnza sa međunarodnim institucijama, članstva u međunarodnim organizacijama, kao i niz tzv. sistema koji su obavezni za poslovanje avio-kompanije – istakao je Đekić.

AVIONI SE NE ODRŽAVAJU

On dodaje da problem predstavlja i činjenica da se avioni ne održavaju u kapacitetu u kom bi trebalo.

– Protok od obustavljanja letova do novog pokretanja napraviće trošak od više od milion eura. Prema informacijama koje mi imamo, avioni još zvanično nijesu kupljeni. To su dva najstarija aviona iz flote, koji su 2008. i 2009. godište – objašnjava Đekić.

Pored pet plata koje im se duguju, Đekić dodaje da su svim radnicima isključeni službeni telefoni, a u upravnoj zgradi i internet, dok je najavljeno i gašenje struje.

VLADU NIJE BRIGA

Kako kaže Đekić, sve ukazuje da Vladu nije briga ni za novu avio-kompaniju.

– Niko ne saopštava ni koliko će nova kompanija imati zaposlenih, ni datum početka rada. Apsolutno ništa ne znamo. Sve nam ukazuje na to da je cilj napraviti kratkoročno održivu kompaniju kako bi je štoprije prodali – kaže Đekić.

Dodaje i da redovni saobraćaj ne može biti uspostavljen prije januara 2022. godine.

– Može biti povremenih letova, čartera, prevoza sportskih ekipa i slično, ali redovnog saobraćaja ne može do januara naredne godine – ocjenjuje Đekić, dodajući da će nastaviti da se obraćaju nadležnim institucijama uprkos činjenici da im niko još ne odgovara.

Prvo zapošljavanje letačkog osoblja

Zapošljavanje u avio-kompaniji ToMontenegro realizovaće se fazno i počeće narednih sedmica, najprije sa letačkim osobljem i tehnikom, saopštio je izvršni direktor Predrag Todorović i dodao da će dva ili tri aviona biti sasvim dovoljna za pozicioniranje za ovo ljeto.

– Zapošljavanje će biti fazno. Prvo nam je potrebna jedna struktura, pa druga, pa treća, tako da već narednih sedmica počinjemo, konkretno sa letačkim osobljem i tehnikom – rekao je Todorović u intervjuu agenciji Mina biznis.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U sukobima u Jerusalimu povrijeđeno 169 osoba

Sukobi su izbili kada je veliki broj pripadnika izraelske policije bio raspoređen oko džamije Al Aksa, dok...

Milojević: Mi smo bolji tim, vjerovao sam da ćemo...

Budućnost je sinoć slavila u Baru 92:81 i sa 2:0 u seriji se plasirala u finale.

BRUSKETI S JAGODAMA

Sastojci: 10-ak jagoda, 60 g svježeg krem sira, 50 g gorgonzola, 1 kašičica prirodnog zaslađivača ili šećera, zrnasti...

Za 24 sata, 23 saobraćajne nezgode

Iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije kazali su da se u Podgorici dogodilo šest nezgoda, Nikšiću četiri, Budvi...

Egzit će se održati u Srbiji uprkos koronavirusu

Agencija navodi riječi portparola festivala Sanjina Đukića prema kome su medicinski stručnjaci odlučili da je moguće organizovati...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare