Raspisan Javni poziv za sprovođenje mentoring usluga u 2017.

Ministarstvo ekonomije, Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća raspisali su danas Javni poziv za sprovođenje mentoring usluga u 2017. godini koji će biti otvoren do 29. decembra.

Javni poziv za pružanje mentoring usluga, koji sprovodi Direkcija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa biznis centrima/jedinicama lokalne samouprave, namijenjen je mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, u cilju pružanja podrške nesmetanom razvoju i smanjenju broja neuspješnih privrednih subjekata.

“Usluga mentoringa je besplatna za odabranih 30 korisnika sa teritorije: glavnog grada Podgorica, prijestonice Cetinje i opština Bar, Danilovgrad, Nikšić, Bijelo Polje, Berane i Mojkovac. Zainteresovani kandidati mogu podnijeti prijave u dvije kategorije, i to: novoosnovani privredni subjekti ne stariji od 3 godine od dana objavljivanja Javnog poziva i postojeći privredni subjekti koji su registrovani prije aprila 2014. godine”, navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomije.

Proces mentoringa se, kako navode, odvija po uspostavljenoj mentoring šemi, razvijenoj u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA).

“Metodologija određuje korake u procesu u okviru kojeg stručno lice-mentor provodi u direktnom kontaktu i radu sa osnivačem i /ili odgovornim licem privrednog subjekta određeni broj sati (od 25 do 50 po korisniku) i to u prostorijama korisnika (ne manje od 70% od ukupnog broja predviđenih sati). Osnivač i/ili odgovorno lice privrednog subjekta i mentor zajedno proučavaju aktuelno poslovanje, analiziraju trenutnu situaciju, dijagnostifikuju razloge trenutnih problema ili smetnji za dalji razvoj, sagledavaju potencijale za rast, te na osnovu konstatovanog stanja mentor i korisnik mentoring usluge pripremaju plan razvoja”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

O genocidu bez ali…

Za Antenu M piše Aleksandar Radoman Haška presuda Ratku Mladiću i...

Mihailo: Napad na spomenik koji simbolizuje najveće vrijednosti CG,...

I to nije prvi put da se događa u Nikšiću, istakao je mitropolit CPC, ističući da je...

Marković: Odbijanje kandidature Bjelice čist revanšizam i politički obračun

On je istakao da nova vlast politiku sprovodi i na Univerzitetu Crne Gore suprotno nauci, struci i...

Medojević: Krivokapić prijetnja demokratiji i ustavnom poretku

“Krivokapić se već povezao sa kriminalnim i švercerskim strukturama bivšeg režima i najvjerovatnije počeo da uzima tal...

Bajden i Putin razgovaraju, ali se ne slažu

Znak da s teško narušenim američko-ruskim odnosima opet ide u nabolje, ruski predsjednik je spomenuo već na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare