Rmandić: Neozbiljno što Nezavisni sindikat policije nije pozvan na sastanak

Predsjednik Nezavisnog sindikata policije Igor Rmandić kazao je da je neprijatno iznenađen jučerašnjim saopštenjem Ministarstva finansija o sastanku sa predstavnicima Sindikata Uprave policije i Sindikata MUP-a na kome se razgovaralo o povećanju zarada policijskim službenicima i usaglašavanju kolektivnog ugovora.

Nezavisni sindikat policije, kaže on, nije dobio poziv za ovaj sastanak niti je o njemu obaviješten i ako su na prethodnom sastanku predložili niz vrlo konkretnih rešenja od kojih bi svako značajno unaprijedilo položaj crnogorskog policajca.

“Uostalom, dogovor na tom sastanku, kojem je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova, je bio da ćemo u istom sastavu nastaviti pregovore a ministar finansija je čak i pojedinačno evidentirao prisutne sindikate. Nezavisnom sindikatu policije je obećano učešće u pregovorima, tom predlogu se niko nije protivio, i to je javno objavljeno na sajtu MUP-a. Postavlja se pitaje ozbiljnosti pregovora ako dogovori o njihovoj dinamici i načinu traju onoliko koliko i sastanak na kom su postignuti”, kazao je Rmandić.

Sa druge strane, navodi on, ostavljaju mogućnost da je kabinet ministra finansija napravio propust i prosto zaboravio da ih pozove, bez loše namjere.

“Ako je to u pitanju prihvatićemo izvinjenje i očekujemo poziv za sledeći sastanak”, poručio je Rmandić.

Ono što ostaje stav Nezavisnog sindikata policije i od čega nećemo odustati je da plata policijskim službenicima mora biti povećana na način da se koeficijent za obračun zarada poveća ne manje od 25 odsto.

“Zahtjev je vrlo realan, utemeljen i zasnovan na realnosti u kojoj žive i rade crnogorski građani”, istakao je Rmandić.

Njihova poruka kolegama koje se predstavljaju kao sindikalci a u suštini su vrlo daleko od toga je da dobro razmisle prije nego dogovore i potpišu bilo šta što se tiče povećanja zarada i kolektivnog ugovora.

“Policijskim službenicima je dosta praznih priča i neispunjenih obećanja i sigurno nećemo nijemo posmatrati kako nas “sindikalci” još jednom “prodaju” zbog ličnih interesa i sopstvenih privilegija. Njihovo ponašanje na sastancima na kojima su učestvovali predstavnici Nezavisnog sindikata policije je u najmanju ruku skandalozno i ni najmanje ne liči na sindikalnu borbu. Dok jedni zastupaju stranu poslodavca i govore nam da ne zapinjemo sa zahtjevima jer nema para drugi na pola sastanka ustaju i odlaze jer imaju neke preče obaveze. Problemi i siromaštvo policajaca njih očigledno ne dotiču”, navodi Rmandić.

Nezavisni sindikat policije koristi ovu priliku da se zahvali Odboru za bezbjednost i odbranu kao i poslaničkim klubovima u Skupštini Crne Gore koji su nakon sastanaka koje su imali odlučili da podrže njihov predlog za povoljnije uslove penzionisanja policijskih službenika i da predlog o izmjenama zakona upute u skupštinsku proceduru.

“Spremnost za dijalog i razumijevanje koje su pokazali daju nadu da će konačno i policijski službenici biti tretirani adekvatno težini i opasnosti posla koji obavljaju kao i značaju koji imaju za naše društvo. Iskreno se nadamo da će svi poslanici Skupštine Crne Gore razumjeti situaciju u kojoj se nalazimo i da će podržati ovaj predlog prilikom glasanja”, zaključio je Rmandić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bojović: Ginisova knjiga rekorda frapirana crnogorskom parlamentarnom većinom

"Premijer od tri procenta upravlja Vladom koju čine stranke od šest odsto. Vladu čuvaju izborni dobitnici koji...

Crveni krst: Svijet nije spreman za sljedeću pandemiju

IFRC u ovogodišnjem izvještaju, za razliku od prethodnih, nije istraživao brojne prirodne katastrofe koje su izazvale ogromno...

Bilčik: EU u javnom životu Srbije često nije tretirana...

„Bilo bi od velike pomoći kada bi EU u javnom životu Srbije bila tretirana fer od političara...

Makron ne isključuje slanje borbenih aviona Kijevu, ali pod...

Francuska je dosad slala Kijevu protivvazdušne sisteme, raketne bacače, topove i ostalu vojnu opremu, i obećala je...

Plenković o Milanovićevoj izjavi: Kosovo nije anektirano

„Niko nije anektirao Kosovo jer bi ga onda pripojio nekoj drugoj državi. Ne znam za pojam ekstrakcije...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare