Simović iz Andrijevice poručio: Vlada je čvrsto odlučna da unaprijedi koncept gazdovanja šumama  

Vlada je čvrsto odlučna da realizuje program reorganizacije koncepta gazdovanja šumskim resursima u Crnoj Gori, u cilju postizanja značajno većih efekata, prije svega u dijelu boljeg očuvanja šuma, ali i bolje ekonomske valorizacije, ravnomjerne dostupnosti sirovine za razvoj drvne industrije, sa ambicijom da se otvori što više „zelenih“ radnih mjesta i stvori nova dodata vrijednost u ovom sektoru. 

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović ovo je poručio na današnjem sastanku proširenog kolegijuma Uprave za šume koji je zakazao da se održi prilikom današnje radne posjete Andrijevici. 

Na sastanku kome su, osim rukovodstva Uprave, prisustvovali šefovi svih područnih jedinica u Crnoj Gori, i predstavnici Direktorata za šumarstvo, drvnu industriju Ministarstva, Simović je poručio da će svi otpori uvođenju unaprijeđenog sistema gazdovanja šumama, koji su prepoznati u prethodnom periodu, biti eliminisani. 

„Sve namjere motivisane željom da se konzervira postojeće stanje, kako se ne bi ništa unapređivalo a zadržale određene negativne navike, više se neće tolerisati. Prepoznali smo sve barijere i nećemo dozvoliti da bilo koji pojedinačni interesi stanu na put čvrstoj opredijeljnosti države da razvije novi, još bolji koncept gazdovanja šumama , kako bi se on na održivim osnovama valorizovao“, poručio je Simović prisutnima na sastanku.

3

Simović je posebno zahtijevao od svih zaposlenih u sektoru šumarstva, da u narednom periodu još odgovornije i ozbiljnije pristupe poslu, posebno kada je riječ o terenskim aktivnostima – da svakodnevno obilaze šumske resurse, lokalne saobraćajnice, kontrolišu ispunjavanje koncesionih ugovora, da budu angažovaniji i pokažu snažniju brigu države o šumskim resursima.   

Na sastanku je bilo riječi i o potrebi da se ojačaju kadrovski i stručni kapaciteti u sektoru šumarstva, kako bi se na kvalitetan način odgovorilo izazovima u ovoj oblasti, posebno u dijelu očuvanja i zaštite šuma u Crnoj Gori za buduće generacije i stvorile pretpostavke za primjenu odživog i ekonomski efikasnijeg modela korišćenja šumskog bogatstva. 

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Komnenović: Trajektnu liniju da preuzmu Opštine Tivat i Herceg...

Nakon što je aktuelizovana priča o stavljanju van snage zaključak Vlade iz 2019. kojim je “Pomorskom saobraćaju”...

Nikolić: Evropa sad da pokaže principijelnost i ne formira...

“Pa ipak, da podsjetimo na određene činjenice. Zahvaljujući glasovima birača Demokratskog fronta Spajić i Milatović su uopšte...

Letovi sa tivatskog preusmjereni na podgorički aerodrom zbog jakog...

U pitanju su četiri leta, tri za Beograd i jedan za Istanbul. Takođe i...

Nikolić: Raduje interesovanje američkih kongresmena za dinamiku unutrašnjih političkih...

“Raduje interesovanje američkih kongresmena za dinamiku unutrašnjih političkih procesa, posebno u kontekstu rasprostranjenog ruskog uticaja u regionu...

U Iranu pomilovane desetine hiljada zatvorenika

„Pomilovani su zatvorenici koji nisu optuženi za špijunažu u korist stranih agencija, direktne kontakte sa stranim agentima,...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare