Što prije unaprijediti trgovinsku razmjenu između Kolumbije i Crne Gore

Predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović razgovarao je danas sa novoizabranom ambasadorkom Kolumbije u Crnoj Gori Karmens Haramiljo, saopšteno je iz PKCG.

Akcenat razgovora bile su mogućnosti unapređenja trgovinske razmjene dvije zemlje.

Predsjednik Golubović je, kako navode, ukazao na sličnosti u sektorskim prioritetima ekonomskog razvoja dvije zemlje, uz ocjenu da se mogu ne samo razmijeniti određena privredna iskustva i tehnologije, već i pronaći prostor za konkretizovanje ekonomske saradnje.

“Kolumbija ima značajno mjesto u južnoameričkoj privredi, a imajući u vidu obilježja kolumbijskog tržišta i njen ukupni potencijal, saradnja je moguća i to u pomorskoj privredi, proizvodnji hrane i posebno u razmjeni roba po kojima su prepoznatljive Crna Gora i Kolumbija”, istakao je Golubović.

Golubović je predstavio i mogućnosti korišćenja kapaciteta naše Luke Bar, koja bi mogla postati tačka saradnje između dvije države, naročito za transport roba iz Kolumbije ka državama regiona i šire.

Ambasadorka Haramiljo je, kako navode, kazala da danas u Crnoj Gori nije samo zbog procedure predaje akreditivnih instrumenata, već da upozna zemlju u koju dolazi, i da iznađe mogućnosti za saradnju. Istakla je da dvije zemlje, uprkos geografskoj udaljenosti, mogu i suštinski sarađivati.

“Činjenica da je preko 100 investitora svoj kapital uložilo u Crnu Goru, te da su među njima i neki čije komanije predstavljaju globalni ekonomski brend, jasno ukazuje da je vaša zemlja investiciona destinacija koja obećava, i da će vremenom postati sve važnija ekonomska adresa”, naglasila je Karamiljo.

“Sagovornici su pozvali na jačanje poslovnih, turističkih i posebno veza u pogledu robne razmjene dvije države, kroz predlog da se što skorije organizuje video konferencija sa rukovodstvom Privredne komore Bogote.

Predsjednik Golubović je posebno predstavio potencijal crnogorskih Plantaža koje mogu u najskorijem roku da ponude najbolja vina konzumentima iz Kolumbije, kao tržištu prepoznatom za plasman ovog proizvoda.

Razgovor je zaključen ocjenom da kontakte među privrednicima treba pokrenuti odmah, kako bi se svi potencijali u navedenim oblastima, po prestanku pandemije, iskoristili na najbolji način”, zaključeno je u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Radost djece zbog pitke vode u regijama Bamak i...

Pitkoj vodi obradovali su se svi stanovnici u regijama Bamak i Segou, ali su to najviše pokazala...

Optužnica protiv Aleksića na čekanju: Sjutra novi svjedoci

Prošle nedelje je trebalo da bude podignuta optužnica protiv Aleksića, međutim, planove tužilaštva „poremetili“ su novi svjedoci...

Abazović: Ne znam zašto se protestovalo, niko u vlasti...

“Odgovorno stojim iza toga i mislim da su ljudi koji su izašli na ulice imali drugi motiv...

Milojević prezadovoljan: Odigrali smo odlično

“Plavi” su ubjedljivo nadigrali Igokeu u “Morači”. “Odigrali smo odličnu utakmicu, sve smo kontrolisali...

Formula 5:1 za dugovječan brak

Stručnjaci kažu da parovi koji imaju pozitivan stav prema životu, koji su ljubazni i nježni jedno prema...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare