Izvor:RTCG

Sve više Amerikanaca želi CG državljanstvo

Zahtjevi za dobijanje crnogorskog državljanstva u naglom su porastu, sa sve većim brojem prijava uspješnih državljana Sjedinjenih Američkih Država (SAD), objavila je kompanija ''Henley&Partners'', koja nudi uslugu ''planiranja boravka i državljanstva'' za potencijalne ulagače iz čitavog svijeta.

Vodeća međunarodna savjetodavna kompanija za boravište i državljanstvo jedna je od samo tri marketinška agenta imenovana od strane Vlade za traženi program državljanstva Crne Gore, koji bi trebao da se završi krajem ove godine.

Direktor kancelarije “Henley&Partners” u Crnoj Gori Rade Ljumović kaže da investitori s visokim neto vrijednostima dolaze u Crnu Goru iz više razloga.

“Osim blage mediteranske klime i ljepote države, investitori vide značajne mogućnosti u Crnoj Gori – jednoj od najbrže rastućih balkanskih ekonomija. Imamo prijave od vodećih američkih inovatora iz sfere tehnologije, čija su ulaganja u nekretnine tek početak”, kazao je Ljumović, prenosi PR Newswire.

Ističe da su zainteresovani potpuno svjesni da je Crna Gora fokusirana na podsticanje digitalnih inovacija.

“Nema ograničenja u pogledu stranog vlasništva, a Crna Gora nudi jedan od najpovoljnijih poreznih režima u Evropi. Uz sve uobičajene prednosti dodatnog državljanstva, investitori će vjerovatno vidjeti priliku za ponovna ulaganja u nekretnine”, navodi Ljumović. 

Kako se navodi, zbog jednostavnog pristupa velikim metropolama Evropske unije, ulagači vide Crnu Goru kao idealnu kapiju ka Evropi, umrežavanju i poslovnim mogućnostima u cijelom regionu.

Što se tiče kandidata za crnogorski program državljanstva po ulaganjima, potrebno je da pruže određeni ekonomski doprinos zemlji. U zamjenu za to, „po strogim procesima provjere i dubinske analize, uključujući temeljne provjere prošlosti od strane specijalizovanih kompanija, podnosioci zahtjeva i njihove porodice dobijaju crnogorsko državljanstvo“.

Glavni podnosilac zahtjeva mora biti stariji od 18 godina, ispunjavati uslove za prijavu i doprinositi 100.000 eura Vladi Crne Gore, namijenjenih za unapređenje lokalnih nerazvijenih jedinica samouprave. Osim toga, podnosioci zahtjeva mogu uložiti najmanje 450.000 eura u odobreni razvojni projekt u glavnom gradu ili na primorju. Alternativno, mogu uložiti najmanje 250.000 eura u odobreni razvojni projekt u sjevernim ili centralnim djelovima Crne Gore (isključujući Podgoricu).

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Mišo Kovač ima upalu pluća, zdravstveno stanje legendarnog pjevača...

Mišo je prije tri dana imao visoku temperaturu, no tek je preksinoć po...

Vlahović: Otkriti ko se u Crnoj Gori bavi krađom...

''Kao neko ko se godinama bavi zaštitom životinja, ne mogu da zažmurim na sve češće glasine da...

Podgoričanka novac za svadbu poklonila u humanitarne svrhe

Ona i suprug su, kako kaže, shvatili da u Americi razmišljaju o ekstra luksuzu dok neki u...

EPCG Solar-gradnja traži agente za terensku prezentaciju, plata 200...

Izvršioci se traže za opštine: Podgorica – 16, Danilovgrad – dva, Cetinje –...

SDSM prihvatio ostavku Zaeva na funkciju predsjednika partije

Kuzeska je dodala da je Centralni odbor SDSM odlučio da se izbori održe 12. decembra. Podnošenje kandidatura...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare