Uprava carina naplatila preko 48 miliona eura

Uprava carina je u maju naplatila 48,2 miliona EUR prihoda, što je 33,37 odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period.

U saopštenju objavljenom na sajtu Uprave carina navodi se da je u maju carinskih povraćaja bilo u iznosu od oko 90,4 hiljade EUR, a akciznih 595,66 hiljada EUR.

“Ostvarena neto naplata iznosila je 47,52 miliona EUR”, kazali su iz Uprave carina.

Od ukupno naplaćenih prihoda u maju, na porez na dodatu vrijednost (PDV) pri uvozu se odnosilo 31,48 miliona EUR, na akcize 14,96 miliona EUR, na carinu 1,59 miliona, na porez na kafu 168,59 hiljada, a na ostale prihode 5,84 hiljade EUR.

U strukturi naplaćenih akciza najviše su zastupljene akcize na mineralna ulja, njihove derivate i supstitute 59,75 odsto, zatim na duvanske proizvode 29,59 odsto, na alkohol i alkoholna pića sa 5,22 odsto, a na gaziranu vodu 5,14 odsto.

Ostale prihode, kako je objašnjeno, čine prihodi po osnovu novčanih kazni u prekršajnom postupku, prihodi od prodaje carinske robe, kamate za neblagovremeno plaćanje carine i carinskih dažbina.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

BRUSKETI S JAGODAMA

Sastojci: 10-ak jagoda, 60 g svježeg krem sira, 50 g gorgonzola, 1 kašičica prirodnog zaslađivača ili šećera, zrnasti...

Za 24 sata, 23 saobraćajne nezgode

Iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije kazali su da se u Podgorici dogodilo šest nezgoda, Nikšiću četiri, Budvi...

Egzit će se održati u Srbiji uprkos koronavirusu

Agencija navodi riječi portparola festivala Sanjina Đukića prema kome su medicinski stručnjaci odlučili da je moguće organizovati...

Crnogorski pomorci tvrde da su pod ucjenom švercovali 20...

Dugo iščekivani detalji pojavili su se u objelodanjenim presudama koje su izrečene kada su neki od sada...

Rekordan broj umrlih u Indiji

U protekla 24 sata u Indiji je zabilježeno 4.187 preminulih od covida-19, čime je ukupan broj umrlih...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare