Izvor:Pobjeda

Uz pomoć partnera uspjeli da ,,prebace” putnike

Po već definisanom planu, tokom perioda kada je avion Airbus A320 bio van saobraćaja, trebalo je da se realizuje ukupno 14 letova. Kako je u pitanju avion većeg kapaciteta sa 180 sjedišta, veliki izazov u ovoj vanrednoj situaciji je bilo obezbijediti dodatne letove zbog razlike u broju putnika u odnosu na Embraer sa 116 sjedišta, imajući u vidu i da imamo gotovo maksimalnu popunjenost na svim letovima, kazali su Pobjedi iz ove kompanije. Oni tvrde da je njihov tim brzo reagovao i uz pomoć partnera je jedan dio putnika istog dana stigao do odredišta, dok su ostali u naradna dva dana uspjeli da polete.

Kako navode poštujući prije svega bezbjednost i sigurnost putnika, Air Montenegro je sve svoje raspoložive kapacitete usmjerio na organizovanje i realizaciju saobraćaja, sa ciljem da putnici dođu do željene destinacije u najpribližnije vrijeme planiranom.

Iz ove kompanije podsjećaju da lete ka 16 različitih gradova i da je na nekim destinacijama poput Jerevana i Tel Aviva vrijeme rotacije znatno duže u odnosu na ostale, a da su nam avioni bili već maksimalno iskorišćeni.

”Tim nacionalne avio-kompanije je brzo reagovao i uz veliku kooperativnost partnera, prije svega operativnih službi Aerodroma Crne Gore, OKI Air-a i Air Srbije učino sve da što veći broj putnika istoga dana stigne do odredišta. Za određen broj letova obezbijedili smo i alternativna rješenja u vidu transfera do drugog aerodoroma ili prevoz drugom avio-kompaniom, koji je organizovan većinom za letove ka Beogradu, kako bi postojeće kapacitete usmjerili na letove ka ostalim destinacijama koji su bili planirani na velikom avionu”, kazali su iz Air Montenegro.

Osim zamjenska dva aviona koji su realizovali dva leta, kako dodaju, trebalo je organizovati dodatne.

”Pomjeranja datuma letjenja bila su kod letova iz Podgorice za Frakfurt koji je umjesto 4. avgusta realizovan dan kasnije i leta iz Podgorice za Nant koji je umjesto 6. realizovan 8. avgusta. Let iz Banja Luke je umjesto 7. realizovan 8. avgusta. Značajan broj letova organizovan je po planu i bez kašnjenja. Putnici i tur- operatori su obaviješteni na vrijeme o izmjenama i u skaldu sa Zakonom o obligacionim odnosima u vazdušnom saobraćaju, kompanija je odmah putnicima ponudila i hotelski smještaj gdje je to bilo potrebno”, objašnjavaju iz Air Montenegro.

Što se tiče putnika iz kompanije kažu da su iz stavili na prvo mjesto, vodeći računa da su njihova bezbjednost i sigurnost apsolutni prioritet.

”Iako su ovakve i slične situacije česte u avio-industriji, svjesni smo da svako pomjeranje reda letenja može poremetiti planove putnicima, zbog čega smo zahvalni na velikom razumijevanju, kooperativnosti i strpljenju koju su pokazali i u ovakvim okolnostima. Naši operateri bili su u stalnoj komunikaciji sa partnerima na drugim aerodromima i u drugim kompanijama kako bi za svaki let pojedinačno iznašli najbolje rješenje i obavještavali putnike u trenutku kada je ta opcija bila izvjesna”, kažu iz crnogorske avio kompanije dodajući da posluju i postupaju u skladu sa Zakonom o obligacionim odnosima u vazdušnom saobraćaju koji važi na prostoru Crne Gore i koji je usklađen sa EU prospisima, dok se formular za refundacije i reklamacije može naći na sajtu kompanije.

Što se tiče procjene troškova kompanije zbog toga što avion nije bio u funciji kažu da imaju podatke za određene, ali ne i sve troškove za koje će znati u najskorije vrijeme.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

AUTO-PUT DAJE REZULTATE; UP za Standard: Od otvaranja auto-puta...

Uprava policije, u odgovorima dostavljenim portalu Standard, navodi da  se od otvaranja auto-puta...

Danas oblačno, povremeno kiša

Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku biće uglavnom suvo. Kako je...

Kun: Da zajednički stvaramo bolju budućnost Kine i Crne...

Piše: Fan Kun, ambasador Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Razvoj...

Putin proglasio aneksiju: Rusija od sada ima četiri nove...

Putin na Crvenom trgu: Pobijedićemo, Rusija ovim ljudima otvara svoje srce  Ruski lider Vladimir...

Advokat porodice Zvicer negirao navode da je vođa kavačkog...

"Demantujem kao advokat porodice da je Radivoje Zvicer ubijen i ranjen. Porodica je videla natpise u medijima...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare