VIDEO – U renoviranoj njivičkoj Rivieri i peraškoj Vili Jadran biće posla za 450 ljudi

Crna Gora ove godine dobija dva nova prestižna rizorta, i to renovirani Hotel Riviera u Njivicama i Vilu Jadran u Perastu u kojima će biti posla za najmanje 450 ljudi. To je saopšteno nakon sastanka premijera Duška Markovića sa  predstavnicima menadžmenta Iberostar Grupe.

“Premijer je nakon obilaska gradilištâ Hotela Riviera i Vile Jadran konstatovao da radovi odlično napreduju i izrazio zadovoljstvo činjenicom da će naša zemlja već u ovogodišnjoj ljetnoj turističkoj sezoni nastupiti sa dva nova prestižna rizorta na Pirmorju – jednim sa četiri i jednim sa pet međunarodnih zvjezdica. Predsjednik Vlade je tom prilikom posebno istakao važnost otvaranja novih radnih mjesta koje ovi projekti podrazumijevaju kao i ukupno unapređenje kvaliteta i nivoa crnogorske turističke ponude”, navodi se u saopštenju Vlade.

{youtube}jxhxoEj7mc4{/youtube}

Potpredsjednica Iberostar Grupe, kćerka vlasnika Iberostara Sabiban Fluksa (Fluxà), izjavila je nakon obilaska gradilišta da Iberostar Grupa, čije je sjetište na Majorki, u Španiji, i koja ima više od stotinu hotela u u 18 država širom svijeta sada obogaćuje ponudu rizortima u Crnoj Gori koja je zasigurno jedna od njihovih najvažnijih destinacija u predstojećem periodu.

„Veoma smo uzbuđeni zbog toga jer investiramo sa našim lokalnim partnerom. Planiramo da širimo poslovanje i na drugim destinacijama u Crnoj Gori“, rekla je potpredsjednica Iberostar Grupe.

Menadžmnet Iberostar Grupe ocijenio je da dva nova hotela podrazumijevaju otvaranje najmanje 450 novih radnih mjesta već ove turističke sezone.

“Premijer Duško Marković je tokom sastanka sa menadžmentom Iberostar Grupe ponovio punu spremnost Vlade da izađe u susret renomiranim investitorima pri čemu je posebno naglasio važnost dva projekta Iberostara budući da su oba pokrenuta za vrijeme mandata ove Vlade kada se jesenas premijer Marković sastao sa jednim od vlasnika Iberostara Migelom Fluksom Roseljom (Miguel Fluxà Rosselló). Tokom sastanka predstavnici Iberostar Grupe informisali su predsjednika Vlade o predstojećim razvojnim planovima koji uključuju posvećenost održivom razvoju i edukaciji kadrova”, navodi se u saopštenju.

Sa predsjednikom Vlade sastancima su prisustvovali i ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, direktor Morskog dobra Predrag Jelušić i generalni direktor Direktorata Glavnog državnog arhitekte Dušan Vuksanović.

Hotelska grupa Iberostar posjeduje više od 100 hotela sa 33.500 soba u 30 država i više od 40 destinacija širom svijeta među kojima odnedavno i Hotel „Riviera“ u Njivicama čije je otvaranje planirano za maj naredne godine. Grupa koja zapošljava oko 27.000 ljudi godišnje ostvari više od dvije milijarde eura prometa. Migel Fluksa Roseljo je 581. na Forbsovoj listi, a u Španiji četvrti po bogastvu koje se procjenjuje na 4,4 milijarde eura.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Advokat porodice Zvicer negirao navode da je vođa kavačkog...

"Demantujem kao advokat porodice da je Radivoje Zvicer ubijen i ranjen. Porodica je videla natpise u medijima...

Opština Bar: Starobarski bedemi i objekti u Starom Baru po...

Zahvaljujući projektnim aktivnostima osvjetljen je sjeverni i jugozapadni bedem u dužini od 266m, Centar za posjetioce (Carinarnica),...

U Iranu uhapšeno devetoro stranaca u vezi sa demonstracijama...

U saopštenju koje je prenjela državna novinska agencija Irna, ministarstvo tvrdi da su među uhapšenima državljani Njemačke,...

Panamski istražitelji provjeravaju da li je u antentatu ubijen...

Prema nezvaničnim informacijama Standarda u toku je vještačenje i utvrđivanje indentiteta, a crnogorska Uprava policije čeka zvanične...

Čile: Urušila se tribina puna navijača (VIDEO)

Prema navodima medija više od deset osoba je povrijeđeno, srećom niko nije u životnoj opasnosti, a akcija...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare