test

Vlada daje 66 hiljada eura za angažovanje vojnika na rekonstrukciji putnog pravca most Pjenavac – Mrtvo Duboko

Standard

05/06/2023

11:20

Vlada Crne Gore u tehničkom mandatu na telefonskoj sjednici donijela je odluku da iz budžetske rezerve izdvoji 66 iljada eura za angažovanje pripadnika Vojske Crne Gore za izvođenje radova na rekonstrukciji putnog pravca most Pjenavac - Mrtvo Duboko.



Opština Kolašin se obratila Ministarstvu odbrane o potrebi izvođenja radova na putnom pravcu most Pjenavac-Mrtvo Duboko, Opština Kolašin, kao i angažovanju inžinjerijske jedinice koja bi izvela potrebne radove na proširenju i nasipanju navedenog putnog pravca.

– U cilju valorizacije turističkih kapaciteta i prirodnih ljepota u Opštini Kolašin, a imajući u vidu da na trasi puta Pjenavac-Mrtvo Duboko nema imovinsko-pravnih smetnji za izvođenje predmetnih radova, Ministarstvo odbrane je izrazilo spremnost da za isto angažuje pripadnike Vojske Crne Gore – dodali su iz Vlade.

Rekli su da troškovi izvođenja radova na proširenju i nasipanju putnog pravca na osnovu trenutnih tržišnih cijena iznose oko 66 hiljada eura i da se odnose na dnevnice, smještaj, iznajmljivanje materijala, skladištenje i čuvanje MES-a, gorivo i maziva za mašine.

Ostavite komentar

Komentari (0)