Izvor:cgnews.me

ŽPCG u 2021. ostvario 75 odsto veći prihod u odnosu na 2020.

S obzirom na to da je i 2021. obilježila pandemija koronavirusa Željeznički prevoz Crne Gore može biti zadovoljan ostvarenim rezultatima u godini za nama, kaže PR ovog preduzeća Jovana Jovanović.

„Zadovoljni smo ostvarenim prometom naročito tokom ljetnjih mjeseci i to kako u lokalnom tako i u međunarodnom prevozu. Prvi preliminarni podaci pokazuju da će poslovni prihodi u 2021. godini premašiti iznos od dva miliona eura što je oko 75 odsto više u odnosu na 2020“, rekla je Jovanović.

Ona ističe da je ŽPCG u 2021. godini prevezao 557.000 putnika što je 17, 84 odsto više u odnosu na 2020.

„Tokom 2021. godine pokrenuto je 10.263 voza što je 18,95 odsto više u odnosu na 2020. Broj prevezenih putnika u lokalnom saobraćaju je 470.000, dok je u međunarodnom saobraćaju na relaciji Bar – Beograd – Bar prevezeno 87.000 putnika“.


Jovanović kaže da su najveći problemi i izazovi u dijelu voznih sredstava čija je prosječna starost prilično velika, ali i u dijelu infrastrukture gdje se u narednom periodu očekuju značajni remonti i rekonstrukcije.

„Planovi i mjere za narednu godinu su prevashodno usmjereni na poboljšanje usluge u lokalnom i međunarodnom putničkom saobraćaju. Planom su predviđeni remonti spavaćih i kušet vagona koji će biti spremni za narednu turističku sezonu“.

Jovanović ističe i da je u planu da u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj realizuju kredit od 14 miliona eura koji će se koristiti za modernizaciju voznog parka.

„U lokalnom saobraćaju uvodimo čitav niz povlastica u cilju promocije željezničkog saobraćaja kao ekološki najprihvatljivijeg modela prevoza. Priključili smo se projektu EYCA kartice i obezbijedili popust od 50 odsto ali i umanjili cijenu karata za prevoz bicikala koja sada iznosi dva eura“.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U SAD-u otkriven veliki narko-tunel iz Meksika

Tajni prolaz od Tihuane do San Dijega sadrži šine, ventilacione sisteme, struju i potporne zidove, tvrde zvaničnici.

(Video)Kad Draginja zaigra šotu

Pored radnih susreta sa iseljenicima bilo je vremena i za veselje i druženje uz muziku, pa je...

KOPOLA SNIMA SVOJ NAJVEĆI FILM IKADA: Želim da “Megalopolis”...

Kultni reditelj Frensis Ford Kopola koji je konačno ove godine dobio svoju zvijezdu na Bulevaru slavnih sprema...

Vlada u duginim bojama povodom Međunarodnog dana borbe protiv...

“Povodom 17. maja – Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije, zgrada Vlade Crne Gore osvijetljena...

DANU: Krajnji je trenutak da narod Crne Gore prepozna...

Stav Predsjedništva DANU prenosimo integralno: Hoćemo li se i dalje praviti da ne vidimo...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare