Nakon godinu opsežnih građevinskih radova u samom centru Kolašina, koji su zbog sveobuhvatne rekonstrukcije Ulice vojvode Mine i dijela Trga boraca, mimo svih očekivanja više puta prolongirani, rekonstrukcija najužeg gradskog jezgra, konačno je ušla u završnu fazu.

U to se uvjerila i predsjednica Opštine Kolašin Marta Šćepanović, koja je sa sekretarkom za planiranje prostora, komunalne poslove i saobraćaj Ljiljanom Rakočević obišla završne radove.

Preostalo je  da se urede horizontalna i vertikalna signalizacija i pješačke površine.

Realizacijom tog izuzetno važnog infrastrukturnog projekta, poboljšana je saobraćajna komunikacija u centru grada i značajno uređena centralna gradska zona- objasnila je Rakočević tokom obilaska terena sa predsjednicom opštine i naglasila da je izgradnja predstavljala kompleksan zahvat iz više aspekata.

“Jedan od najznačajnijih poduhvata bila je izgradnja kolektora fekalne kanalizacije čime je  omogućeno da se objekti koji gravitiraju  Ulici vojvode Mine, priključe na sistem fekalne kanalizacije, čime je riješen jedan od gorućih problema u gradu u poslednjih  nekoliko decenija. Bio je izazov, na kvalitetan način uraditi završni sloj od granitne kocke, koji je u prethodnom periodu bio deformisan i predstavljao veliki problem za učesnike u saobraćaju. Takodje u skladu sa projektnom dokumentacijom, na najbolji način, riješeno je kanalisanje atmosferskih voda što će doprinijeti kvalitetu kolskog i pešačkog saobraćaja”, kazala je ona.

Rekonstrukcija Ulice vojvode Mine i dijela kolašinskog trga koštala je oko 300.000 eura, obezbijeđenih iz opštinskog budžeta.

Izvođač radova je podgorička firma “Indel inženjering”, pod nadzorom ARHING inženjering iz Bijelog Polja.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Jovaniću i pripadnicima njegove grupe blokirana isplata skoro 900.000...

Odluku o privremenoj blokadi bankovnih računa ovih optuženih za malverzacije u stečajnim postupcima donio je sudija za...

Danas novi sastanak šefova svih poslanika: Ima li dogovor...

Nije poznato gdje se stiglo sa pregovorima nakon prošlog sastanka i da li su stavovi o sudijama...

Nacija na zrnu graška: Prva prava srpska bajka

Djeca, kaže reklama u Novostima, s oduševljenjem reaguju na knjigu čim vide korice. (slika gore)

Abazović demantovao i da će Temeljni ugovor biti potpisan...

DPS izmisli nešto da skrene pažnju. Jedna te ista priča - rekao je Abazović.

SNIMAK RAZOBLIČIO KNEŽEVIĆEVU LAŽ, Martinović: Zastrašujuće je što bi...

Ivan Gardašević pritvoren je u srijedu popodne, po nalogu osnovnog državnog tužioca u Podgorici Harisa Šabotića, nakon...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare