Cetinjski “Biznis inkubator” se otvara 13. novembra

Biznis inkubator i Inovativni centar koji će se nalaziti u upravnoj zgradi nekadašnje fabrike „Košuta“ biće otvoren 13. novembra, kada će se i raspisati konkurs za pojedince i preduzetnike koji imaju kreativne i inovativne ideje i koji su voljni da ih realizuju kroz pokretanje sopstvenog biznisa, kako bi im se obezbijedio besplatan prostor, saopšteno je iz Prijestonice.

Rekonstrukcija upravne zgrade nekadašnje fabrike „Košuta“ u kojoj će se nalaziti Biznis inkubatori i Inovativni centar u završnoj je fazi.

Biznis inkubatorima koji su namijenjeni preduzetnicima koji teže razvoju različitih biznis ideja, rukovodiće Biznis centar Cetinje.

Direktor Biznis centra, Luka Jovićević, kazao je da će Biznis inkubatori i Inovativni centar pružati usluge i podršku svim našim sugrađanima koji planiraju da započnu sopstveni biznis.

„Oni će omogućiti pokretanje start up biznisa i realizaciju njihovih ideja, što će biti snažan podsticaj razvoju preduzetništva u našem gradu, ali i otvaranju novih radnih mjesta. U Biznis inkubatoru definisani su posebni prostori za nova preduzeća u razvoju, kojima će se obezbijediti poslovni prostori, infrastruktura kao i druge usluge i pogodnosti“, kazao je Jovićević i dodao da je cilj Biznis inkubatora da pomognu razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća tokom prvih godina poslovanja i pozvao sve zainteresovane pojedince i preduzetnike koji imaju biznis ideje da se jave kancelariji Biznis centra radi dodatnih pojašnjenja u vezi sa predstojećim konkursom.

On je pojasnio da nova i postojeća preduzeća mogu boraviti u Biznis inkubatoru u periodu od tri do pet godina, po povlašćenim kriterijumima i dodao kako je otvaranje Biznis inkubatora na Cetinju početak jednog šireg projekta koji je vezan za smanjenje nezaposlenosti i razvoj preduzetništva.

„Prijestonica Cetinje je među prvima u Crnoj Gori formirala čitav set programa podsticajnih mjera u cilju kreiranja povoljnog poslovnog ambijenta i otvaranja novih radnih mjesta. Mladi ljudi treba da razmišljaju o pokretanju sopstvenog biznisa i svoje ideje pretoče u stvarnost, u čemu će im kroz ovaj program pomoći Prijestonica Cetinje“, istakao je Jovićević.

On je podsjetio da je u minulom vremenu izrađena prostorno – planska dokumentacija za cjelokupno gradsko područje ali i šire, što je poslužilo i kao okvir za kreiranje dvije biznis zone. Takođe, donijeta je Odluka o podsticajima za zapošljavanje lokalnog stanovništva, čime su ponuđeni i podsticajni pakete i za one koji žele ulagati van biznis zona, a u pravcu poboljšanja turističke ponude i razvoja ruralnog područja. Jovićević je pojasnio da ti podsticaji, između ostalog, sadrže i umanjenje naknade za komunalno opremanje zemljišta, umanjenje poreza na nepokretnost, finansijsku participaciju za svako otvoreno radno mjesto, besplatnu izradu biznis planova, obezbjeđivanje stručnog saradnika za komunikaciju sa lokalnom upravom, finansiranje pripravnika i čitav niz drugih povoljnosti.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vuksanović Stanković: Car je go;Abazović : Imaju li Raško...

"Pogledajte ga molim vas građani CG. Sva sublimacija politike vlade Dritana Abazovića je - car je go",...

Adžić se smijao Mugoši, on mu poručio da bi...

"U trenutku kada 68 od 81 poslanika traži smjenu njegove Vlade, to je dovoljan razlog da podnese...

Abazović predstavio inicijativu za rekonstrukciju Vlade: Osnaživanje borbe protiv...

"Iskazujemo spremnost za rekonstrukciju na sledećim političkim principima. -Vlada će dodatno osnažiti borbu protiv...

Abazović nudi DF-u i DCG ulazak u Vladu: Spreman...

Abazović je navodno dao ponudu DF-u i Demokratama da uđu u Vladu, odnosno da dobiju ministarske pozicije...

Čanak crnogorskim poslanicima: Ne dajte mu da pobjegne

"Poruka svim prijateljima Crne Gore, poslanicima u parlamentu Crne Gore i svima kojima je Crna Gora na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare