Dnevni centar Cetinje pruža podršku inkluzivnom obrazovanju

Sa ciljem pružanja podrške inkluzivnom obrazovanju i poboljšanju kvaliteta života djece i mladih sa smetnjama u razvoju na nivou lokalne zajednice, uslijedilo je potpisivanje Memoranduma o saradnji JU Centra za dnevni boravak u Prijestonici Cetinje sa JU Srednjom likovnom školom 'Petar Lubarda' i JU Predškolska ustanova Zagorka Ivanović.

Djeci i mladima sa smetnjama u razvoju koji su uključeni u obrazovni sistem putem inkluzije, a nisu korisnici JU Centra za dnevni boravak u Pijestonici Cetinje, na ovaj način omogućeno je korišćenje usluge koju pruža kabinet za asistivnu tehnologiju JU Centra za dnevni boravak u Prijestonici Cetinje.

Pored definisanih uslova iznamljivanja i korišćenja dostupnih sredstava asistivne tehnologije, sertifikovani stučni radnici će izvršiti procjenu djece i mladih sa smetnjama u razvoju, pružiti obuku za djecu i mlade sa smetnjamau razvoju za korišćenje sredstava, kao i njihovim roditeljima ili nastavnici ma, a sve sa ciljem postizanja njihovih funkcionalnih sposobnosti.

Navedeno je jedna od aktivnosti projekta “Asistivnom tehnologijom do pune inkluziju” koji JU Centar za dnevni boravak realizuje od sredine marta 2020. godine. Projekat je finansiran iz predstupnih fondova Evropske unije (IPA), a posredstvom Ministarstva finansija – Direktorata za finansije i ugovaranje fondova pomoći Evropske unije (CFCU).

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Obalska straža SAD zaplijenila drogu vrijednu rekordnih 1,4 milijarde...

Ovo je najveći istovar ilegalnih droga u istoriji obalske straže, izjavio je komandant Stiven Polin na konferenciji...

Uhapšen vođa Ndrangete u Madridu

Kako saopštava FoNet, a prenosi N1, španska policija je navela da je hapšenje obavljeno u saradnji sa...

Jelići demantovali Vujošević: Podnijećemo krivičnu prijavu

“Potpuna je besmislica i izmišljotina o višemilionskim zloupotrebama. Tek je gnusna, bijedna laž da su naša djeca...

Ručna bomba u dvorištu kuće državnog sekretara MUP-a Rada...

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, takozvana “kašikara” pronađena je tokom sređivanja dvorišta, nakon čega je obaviještena policija.

Sjutra kiša

Više izgleda za padavine u sjevernim i sjeveroistočnim predjelima. Kako je saopšteno iz Zavoda...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare