(FOTO I VIDEO) Počela izgradnja druge faze bulevara prema Tuzima

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicma, obišao je započete radove na izgradnji druge faze bulevara prema Tuzima na potezu od 2,5 km.

„Za osam mjeseci ćemo dobiti savremenu saobraćajnicu bulevarskog tipa, sa svom neophodnom infrastrukturom, uključujući i biciklističke staze. Projekat koji zajedno realizuju Uprava za saobraćaj i Glavni grad. Vrijednost projekta je 6,5 miliona eura, od čega 20% novca obezbjeđuje Glavni grad. Investicija koja je na pragu onog našeg obećanja da će se u dogledno vrijeme u Podgoricu sa svih strana ulaziti modernim saobraćajnicama bulevarskog tipa. Nešto što će značiti puno za ogroman broj ljudi koji svakodnevno putuje iz Podgorice ka Tuzima i obratno, a važno je i zato jer je ovaj budući bulevar dio međunarodnog puta koji povezuje Crnu Goru i Albaniju, tako da smo veoma zadovoljni zbog toga što su stvorene sve neophodne pretpostavke da Podgorica u dogledno vrijeme dobije još jednu lijepu saobraćajnicu“, istakao je Vuković.

Vuković je tom prilikom zahvalio kolegama iz Agencije za izgradnju i razvoj, koji su dali veliki doprinos na planu pripreme dokukumentacije, kao i direktoru Uprave za saobraćaj Radomiru Vuksanoviću sa kojim je Glavni grad i u prethodnom periodu imao izuzetnu saradnju.

Iz Glavnog grada podsjećaju da je, do sada završena prva faza magistrale koja povezuje Podgoricu i Tuzi, od Stočne pijace do mosta na Cijevni u dužini od 1,6km, vrijedna 2,2 miliona eura. Uređene su četiri saobraćajne trake sa širokim razdjelnim ostrvom, biciklističkim stazama i pratećim podzemnim instalacijama.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Poznato je ko će biti novi predsjednik Juventusa

Naime, tamošnji mediji prenose kako će se na funkciji predsjednika Juventusa naći biznismen Đanluka Ferero. Rođen u...

Ruski milijarder poginuo u padu helikoptera kod Monaka

Taran je još 1997. osnovao Libertex, platformu za online trgovanje, a u posljednje vrijeme se bavio kriptovalutama.

Bar: Jedna osoba povrijeđena u sudaru dva automobila

Jedno lice transportovano je u Opštu bolnicu Bar, radi ukazivanja ljekarske pomoći, potvrđeno je Primorskom portalu. Za...

Naučnici: Osam čaša vode dnevno ipak bi moglo da...

Naučnici sa Univerzitete u Aberdinu otkrili su da je preporučeni unos od dva litra vode dnevno često...

Berancu dvije godine i tri mjeseca zatvora zbog nelegalne...

Okrivljeni je, prema navodima optužnice 27.marta 2021. godine, radi prodaje držao dvije tablete oznake „Mabron retard“ ukupne...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare